Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuw sportaanbod voor kinderen met een beperking

Geplaatst op: 28 januari 2015

sportmixKinderen met een beperking kunnen vaak geen aansluiting vinden binnen een reguliere sportvereniging en vallen daardoor buiten de boot. Bewegen biedt echter een stukje plezier en ontspanning en is daarnaast natuurlijk ook gezond. Op dit moment is er slechts een zeer beperkt aanbod voor kinderen met een beperking binnen de gemeente Zwartewaterland, waardoor binnen Fytac het idee is ontstaan om SportMix op te starten.

Bij SportMix worden er op de woensdagmiddag diverse sport- en spelvormen aangeboden. Plezier en ontspanning staan voorop, maar daarnaast zal er ook aandacht zijn voor thema’s zoals samenwerken, omgaan met winnen/verliezen, sociale vaardigheden en zelfvertrouwen.

SportMix wordt aangeboden door Esther Fuite, zij is afgestudeerd aan de Calo als psychomotorisch therapeut/bewegingsagoog. Tijdens haar opleiding heeft zij ervaring opgedaan met deze doelgroep tijdens stages.
Dus.. is uw kind tussen de 6 en 12 jaar, lijkt het hem/haar leuk om te sporten, maar is dit lastig om dit binnen een reguliere sportvereniging te doen omdat hij/zij bijvoorbeeld autisme, ADHD, syndroom van Down en/of een andere (licht) verstandelijke beperking heeft? Dan is SportMix iets voor uw kind!

Waar: d’ Overtoom, Grutto 1-3, Genemuiden
Wanneer: woensdag van 14:30 – 15:15, vanaf 4 maart (na de voorjaarsvakantie)
Kosten: de eerste maand voor maar €2,- per keer! Daarna kost het van 1 april tot de zomervakantie (1 juli) €16,25 per maand.

Meld uw kind aan bij Fytac voor 21 februari!
Tel: 038-3856999, E-mail: info@fytac.nl

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500