Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Beweegpad Hasselt in najaar open

Geplaatst op: 29 januari 2015

Een actiepunt in het ontwikkelen van woonservicegebieden is het realiseren van een beweegvoorziening in de kernen Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. Vandaag ondertekenden een aantal organisaties en instellingen en wethouder Gerrit Knol een intentieverklaring voor de realisatie en het gebruik van een beweegpad in Hasselt. De verwachting is dat deze beweegvoorziening in het najaar van 2015 gerealiseerd is.

Organisaties en instellingen zoals IJsselheem, Fytac, SWOZ, de buurtsportcoach, Jong Zwartewaterland, Schaatstrainingsgroep Het Zwartewater, JP van de Bent stichting, In Balans en Binthout maken deel uit van een werkgroep. Het doel van deze brede werkgroep is het realiseren van een beweegvoorziening in Hasselt die wordt gezien als een ontmoetings- en beweeginstrument vooral voor cliënten van de zorg- en welzijnsinstellingen. Nadrukkelijk wordt de verbinding gelegd met onderwijs en jeugdwerk.

De werkgroep heeft zich samen met diverse betrokkenen en inwoners de afgelopen maanden gebogen over een ontwerp. De uitkomst hiervan is dat in Hasselt een zogenaamd beweegpad wordt gerealiseerd. De komende maanden worden gebruikt om dit ontwerp verder uit te werken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500