Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Johan Snel: ‘Keet de Kolk was half zes nog open’

Geplaatst op: 29 januari 2015

Kroegbaas Johan Snel heeft donderdag voor de gemeenteraadsvergadering opnieuw fel de aanval op Keet de Kolk ingezet. Volgens hem was de jongerenkeet in de nacht van zaterdag op zondag om 05.30 uur nog volop open. Eerder kreeg de keet ook al twee waarschuwingen van de gemeente omdat de sluitingstijd van 23.30 uur aan de laars werd gelapt, zo meldde Snel aan de gemeenteraad.

De uitbater van Cafe d’ Olde Soldoat kwam afgelopen zaterdag van een laat feestje terug. Hij besloot om 03.45 uur nog even langs de Hasselterdijk te gaan. “Ik kon mijn ogen en oren niet geloven. Een bak herrie en nog steeds bedrijvigheid. Ik heb de politie gebeld en die kwam om 05.30 uur aankakken. Om kwart voor zes kwamen ze weer naar buiten”, aldus Snel.

Mogelijke verhalen over schoonmaakwerk of een nazit noemt hij ‘sprookjes’. “Ik weet uit ervaring dat als je om 23.30 uur moet sluiten dat je dan om 01.00 uur in bed kunt liggen”, stelt Snel. Hij vindt dat de gemeenteraad na inmiddels drie waarschuwingen aan Keet de Kolk moet optreden. “Ga deze vereniging die alle regels aan de laars lapt met harde hand handhaven, maak u zelf niet langer belachelijk.”

Volgens afspraak moest Keet de Kolk aanvankelijk op zaterdagavond om middernacht sluiten. De SGP dwong via een motie af dat dit tijdstip naar 23.30 uur zou worden teruggebracht. “Die afspraken zijn geen stuiver waard. U bent gefopt”, aldus Snel, die Keet de Kolk oneerlijke concurrentie vindt. Hij vraagt zich ook af of de Keet al een adviesraad heeft, zoals afgesproken, en of er een activiteitenprogramma is samengesteld. Ook dat was een afspraak.

Keet de Kolk zorgt al jaren voor politieke discussies in Zwartewaterland. Uiteindelijk kon de nieuwe keet vorig jaar de deuren openen. Zwartewaterland droeg daaraan 25.000 euro bij. “Het is duidelijk dat dit geld niet op de juiste plaats is terechtgekomen. Misschien had een zwembad in onze gemeente er meer aan gehad. Het is tijd dat het wegkijken stopt.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500