Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Feenstra beklimt de Mont Ventoux bij Fytac

Geplaatst op: 31 januari 2015

Genemuidenaar André Feenstra, vorig jaar succesvol deelnemer aan de Iceland Diabetes Challenge, roept mensen met diabetes op om zich aan te melden voor de Nationale Diabetes Challenge 2015. “Vanaf 28 februari willen we met een groep diabetespatiënten wekelijks gaan trainen, om in juni deel te nemen aan de Nationale Diabetes Challenge; vijf dagen wandelen over zo’n 15 km per dag”, aldus Feenstra.

Regelmatig bewegen blijkt heel goed te werken op de glucosewaarden bij deze groep mensen. Vorig jaar, tijdens de IJsland Challenge werden resultaten bereikt waarbij soms nog maar de helft van de medicatie nodig was ten opzichte van de tijd voor de Challenge. Om iedere diabetespatiënt met dit fenomeen kennis te laten maken organiseert de Bas van de Goor Foundation dit jaar de Nationale Diabetes Challenge!

Tijdens het open huis van Fysiotherapie, Training en Advies Centrum Fytac in Genemuiden op vrijdag 6 februari aanstaande zal André op bijzondere wijze aandacht vragen voor deze Challenge. Volledig bepakt en in “IJsland” tenue beklimt hij op een loopband de Mont Ventoux, een afstand van 22 km met een hoogteverschil van 1588 meter.

Tijdens zijn tocht nodigt André bezoekers van het open huis uit om een stukje met hem mee te lopen op een tweede loopband met ook 20 kg op de rug, om zo te ervaren hoe de IJsland Challenge voelde. Met deze actie wil André, in samenwerking met Fytac, fysiotherapie de Meente,  Wellness Center Zwartewater en Medisch Centrum De Steenpoort de Nationale Diabetes Challenge promoten.

“Ik heb in mijn voorbereiding op de IJsland Diabetes Challenge  vorig jaar meegedaan aan het Diabeter Beweegprogramma bij Fytac en daarmee de basis gelegd voor de conditie die nodig was om de Challenge  op IJsland tot een  goed einde te kunnen brengen en daarom doe ik nu graag iets terug naar Fytac”, aldus André, die hiermee alle diabetespatiënten wil aanmoedigen om vooral te gaan bewegen!

“Toen ik in 2010 de diagnose Diabetes type 2 te horen kreeg, stond mijn wereld op z’n kop. Ik mocht niet meer zijn wie ik was, moest stoppen met roken, afvallen, anders eten en meer bewegen  en ga zo maar door. Dat viel me zwaar tegen en was er op z’n zachtst gezegd niet gelukkig mee. Tot ik de knop om kon zetten en lange afstanden ging wandelen. Sindsdien voel ik me meer happy dan voor de tijd dat diabetes in mijn leven kwam. Nu zit ik lekker in mijn vel heb een uitstekende conditie en kan de hele wereld aan. Kortom: door actief te bewegen voel ik me geen diabetespatiënt meer, maar ben ik diabetes challenger!”

“Kom dus naar de open dag bij Fytac op 6 februari vanaf 17.00 uur, loop een stukje met mij mee de berg op en meld je aan voor de Nationale Diabetes Challenge !”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500