Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Willeke Knol begint in Qatar

Geplaatst op: 31 januari 2015

Begin januari presenteerde wielermanager Iwan Spekenbrink in Berlijn zijn dames en herenteam voor 2015. Voor dit jaar een nieuw shirt en een nieuwe sponsornamen maar met veel dezelfde renners. Bekende namen in het mannenteam (Giant-Alpecin) zijn de duiters Marcel Kittel (4 etappeszeges in de Tour van 2014) en John Degenkolb (4 etappezeges in de ronde van Spanje) en de Nederlander Tom Dumoulin (3e wk tijdrit). Van het vrouwenteam (Liv-Plantur) maken o.a het engelse sprint talent Lucy Garner en de duitse klimster Claudia Lichtenberg deel uit. De Nederlandse inbreng komt o.a van Amy Pieters (winnares Omloop het Nieuwsblad) en de Hasseltse Willeke Knol.

Voor Willeke is het al weer het 3e jaar dat ze deel uitmaakt van de bekende wielerformatie. Met zo’n 65 wedstrijddagen in 2014 bewees ze het wielerseizoen goed aan te kunnen en overal inzetbaar te zijn. Binnen de ploeg wordt Willeke gewaardeerd voor haar inzet, koersinzicht en teamspirit en was ze een belangrijke schakel in teamsuccessen. Dit resulteert in een vrijere rol binnen de ploeg voor  het komende wielerseizoen zodat ze in een aantal wedstrijden ook voor haar eigen kans kan rijden.

De eerste etappewedstrijd is de Ladies Tour of Qatar (3-6 febr) In deze golfstaat wordt een 4-daagse wedstrijd verreden. Vervolgens komen de belgsiche voorjaarskoersen als Omloop het Nieuwsblad en de wereldbekerwedstrijden in Drenthe en China evenals de Giro Rosa in Italie.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500