Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

EGSV met medailles terug uit Steenwijk

Geplaatst op: 1 februari 2015

Afgelopen zaterdag 31 januari werd in samenwerking met de KNGU de eerste plaatsingswedstrijd in de 5e divisie georganiseerd. Dit was de eerste wedstrijd van het komende seizoen. In deze divisie deden acht turnsters van EGSV mee.
In de ochtend wedstrijd was pupil Zenna Eenkhoorn aan de beurt. Zenna begon op het onderdeel sprong waar ze een keurige overslag over de kast liet zien. Vervolgens op brug, balk en vloer wist Zenna zeer stabiele oefeningen neer te zetten. Op het onderdeel vloer zelfs de hoogste score in haar categorie bestaande uit 18 turnsters. Zenna mocht met een puntentotaal van 53.425 een zilveren medaille in ontvangst nemen en is daarmee door naar de finalewedstrijd.

In de categorie jeugd mochten Ashley Jager, Britt Visscher, Mirthe Bakker en Marith Broer laten zien wat ze in huis hadden. Deze vier meiden hebben de afgelopen weken hard getraind om klaar te zijn voor hun eerste wedstrijd van het seizoen. De dames begonnen ook op het onderdeel sprong. Hier moesten ze een overslag met reutherplank laten zien over een sprongtoestel van 1.20 meter hoog. Bij Mirthe ging dit toestel niet geheel vlekkeloos waardoor ze helaas zakte in het klassement. Bij de onderdelen brug en balk lieten de dames zeer nette oefeningen zien. Op het onderdeel verende vloer lieten de meiden veel uitstraling zien wat de jury zeker was opgevallen. Ze scoorden daar dan ook hoge cijfers en stonden tussen de beste 5 turnsters. In een deelnemersaantal van 25 turnsters wist Mirthe 17e te worden en plaatst zich daarmee voor de play-off wedstrijd. Na deze wedstrijd kan ze alsnog doorstromen naar de finalewedstrijd. Ashley wist met een puntentotaal van 44.000 7e te worden. Marith viel met een puntentotaal van 44.550 net naast het podium met een keurige 4e plek en Britt mocht met een 2e score van 44.650 het zilver in ontvangst nemen. Deze 3 dames hebben zich ook geplaatst voor de finale wedstrijd.

Aan het eind van de dag waren in de categorie Junioren Maaike Roetman en Noëlle ten Hoeve aan de beurt. Dineke Beens viel dit jaar voor het eerst in de categorie Senioren en moest het tegen 8 andere turnsters opnemen. Op de vloer viel Dineke helaas met een salto en haalde ze een lage score. Op de onderdelen brug, balk en sprong wist Dineke haar score flink op te halen en viel ze met een 4e plaats net naast het podium. Bij Maaike en Noëlle verliep de wedstrijd zonder grote fouten. De twee dames wisten de jury keer op keer te verrassen met mooie uitgevoerde oefeningen. Noëlle werd met een puntentotaal van 42.850 6e en Maaike mocht met ruim een punt voorsprong op nummer twee met een puntentotaal van 46.075 het goud in ontvangst nemen.

Naast de turnwedstrijden in Steenwijk werd er geacro’ed in Rijssen door Jasmijn Jansen en Emmely Heutink.  Na vorig jaar nog een E-lijn duo te zijn geweest hebben ze dit jaar het D niveau overgeslagen en hebben ze de stap gemaakt naar het C niveau. Een grote stap naar een zeer pittig niveau maar de meiden gingen graag de uitdaging aan. Afgelopen zaterdag was voor hun dan eindelijk de eerste plaatsingswedstrijd waar ze zich konden meten met de tegenstanders uit heel district oost. Ze begonnen met hun balans oefening waar de elementen goed waren maar er individueel nog aardig wat punten verloren werden. Ze kregen hiervoor een score van 22.05. Daarna maakten ze zich klaar voor hun dynamische oefening. Een fysiek zware oefening met veel salto’s. Voor deze oefening kregen de meiden een punten totaal van 22.55. Ook in deze oefening zitten nog punten voor verbetering maar al met al kijken de trainsters terug op een goede wedstrijd waar veel leerpunten uit gehaald zijn en gaan we ons klaarmaken voor de 2e plaatsingswedstrijd.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500