Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Brutale sieradenroof

Geplaatst op: 3 februari 2015

Een 56-jarige vrouw uit Zwolle is maandagmiddag in haar woonplaats het slachtoffer geworden van een brutale straatroof. Ze werd op de Gantel, vanuit een grijze Mercedes personenauto, aangesproken door een vrouw die haar de weg naar het ziekenhuis vroeg. In de auto zaten nog een oudere vrouw en twee mannen, allen van Zuidoost-Europese afkomst. De oudere vrouw pakte het slachtoffer vast en probeerde een ring van de Zwolse van haar vinger te trekken.

Ondertussen zag de vrouw in de auto kans het slachtoffer haar halsketting te ontfutselen. De oudere vrouw had een mond vol gouden tanden, de jongere vrouw een gezet postuur en was ongeveer 25 jaar oud. De bestuurder wordt geschat op 35 – 40 jaar en had een baardje. Mensen die iets van de beroving gezien hebben en/of een soortgelijke ervaring hebben, en daarover nog niet met de politie gesproken hebben, wordt gevaagd contact met haar op te nemen via 0900-8844.

Waarschuwing

De politie in soortgelijke benaderingen, waarbij door een dergelijk combinatie van auto en beschreven mensen naar de weg gevraagd wordt, alert te zijn op een mogelijke beroving. Daarnaast is het altijd verstandig om sieraden op straat uit het zicht te dragen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500