Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Feestvierend Fytac zet ereleden in het zonnetje

Geplaatst op: 6 februari 2015

Foto's Erik Eenkhoorn

Er is een liedje ‘dromen zijn bedrog’, begint Jan Heutink, eigenaar van Fytac vrijdagmiddag tijdens de opening van het vernieuwde Fytac fysiotherapie, training en advies centrum in Genemuiden zijn betoog. “Dit is geen bedrog, onze droom is werkelijkheid geworden.”

Fytac zit al sinds 1989 in Genemuiden. Eerst aan de Langestraat, daarna trok de senior fysio-manueel therapeut Heutink met z’n team naar de eerste verdieping van het gebouw aan het Havenplein 2. Nu de ABN Amro is verdwenen, heeft Heutink ook de onderste verdieping gekocht en flink verbouwd. “We kampten al drie jaar met ruimtegebrek. Zeker aan behandelkamers had Fytac behoefte. Stiekem dacht ik toen al ‘konden we maar een deel van de benedenverdieping betrekken’. Dat is nu werkelijkheid geworden.”

De cliënten en patiënten van Fytac speelden een grote rol tijdens de heropening van het vernieuwde pand. Voorafgaand aan de officiële opening – in het bijzijn van onder andere burgemeester Eddy Bilder – werden de 28 trouwste klanten van Fytac ‘gehuldigd’.

Deze 28 mensen komen allemaal al minimaal twaalf jaar eens in de week bij Fytac fitnessen en werden daarom extra in het zonnetje gezet. Zoals het echtpaar Van der Veer. “Op aanraden van mijn vrouw sport ik sindsdien ik met pensioen ben. Zij vond dat ik in beweging moest blijven. Ik ben begonnen in het pand aan de Langestraat en in de loop der jaren is Fytac steeds mooier en beter geworden”, vertelt de zeventigjarige Van der Veer.

Het stel volgt twee keer in de week fitness les bij Fytac. “Op dinsdagochtend bij Marja en donderdagochtend bij Bart. Heel gezellig met een vaste groep.” De begeleiding bij Fytac vindt het stel geweldig. Dat vindt ook de 61-jarige Albert Oostwold, eveneens een medaille van Fytac-erelid opgespeld. “Een keer in de week is het vaste prik. Even ontspannen en bewegen, ik zou niet meer zonder kunnen. Ik ga door zolang ik kan.”

 

Foto’s Erik Eenkhoorn.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500