Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Harry van Dalfsen heeft ‘droomband’ rond

Geplaatst op: 6 februari 2015

Het kostte de nodige inspanning en tijd maar dan heb je ook wat. Harry van Dalfsen heeft zijn “droomband” rond. Voor het feest rond zijn 50e verjaardag  stelde hij een band samen die zijn weerga niet kent.  De afgelopen maanden boorde Harry al zijn contacten aan om zijn droomwens in vervulling te zien gaan. Nadat eerder Brad Lang (Y&T), Bertus Westerhuis (Frankenstein, Jurrasic Park) , Eimie Rook (Smoke), Jan Last en Wout Bekendam hun toezegging deden treedt ook gitarist Harry van Rees, van Juust, toe tot de “all star band” van Harry.

Volgens van Rees komt zo’n gelegenheid maar eens in 50 jaar voor. Tijdens de onlangs gehouden Triviant avond werd hij door Harry van Dalfsen  benaderd. Van Rees hapte meteen toe. Dezelfde avond slaagde het feestvarken er ook in om de door hem gewenste diskjockey/presentator te contracteren.  Zowel Edwin Evers (radio 538) als Giel Beelen  (3FM) hadden zich aangeboden, maar als je dan Henk Rook , van ZwartewaterFM, kunt krijgen is de keus niet zo moeilijk. De welbespraakte dj zal het feest aan elkaar praten, en tussen het optreden van de band, zijn plaatjes draaien.

Het is Harry i inmiddels wel duidelijk geworden dat hij het feest niet meer kan houden in een party tent of in zijn eigen Karsten tent. Zijn relaties in de muziekwereld boden uitkomst.  De organisatie van het befaamde Lowlands festival bood uitkomst. Harry kan gebruik maken van de beroemde Alpha tent, waarin alle  sterren der aarde al gespeeld hebben. De tent kan echter niet geplaatst worden in Harry zijn tuin, maar zal verrijzen op het grasveld aan de Greente. Hiervoor zal tijdelijk de vijver worden gedumpt en het beeld verplaatst worden.

Ook is er een kapvergunning aangevraagd voor een viertal bomen. Dit alles zal plaatsvinden volgens een versnelde gemeentelijke procedure die bezwaarschriften uitsluit. Het college van B en W hecht grote promotionele waarde aan het bezoek van Harry zijn muziekvrienden, en hoopt mee te liften op de positieve publiciteit die rond het festijn zal ontstaan. Volgens Burgemeester Bilder kan de gemeente dit wel gebruiken in tijden dat er alleen maar slecht nieuws komt (bezuinigingen, verhoging van belastingen) vanaf het gemeentehuis. Een bevriende horeca ondernemer is inmiddels door Harry ingeschakeld voor de catering. Harry ziet al bijtijds in dat je dit niet kunt regelen met een koelkastje en een ‘’oude ijscokar”. Van Dalfsen is trots en opgelucht dat alles rond is, en kan niet wachten tot de eerte gitaarriffs van zijn droomband over de Greente zullen klinken.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500