Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan Albert vaart tussen Paramaribo en Vlissingen

Geplaatst op: 6 februari 2015

Met de Vijf Gebroeders voer Jan Albert de Jonge het afgelopen jaar in Kampen, Blokzijl, Giethoorn en op het Zwarte Meer. Voor zijn stage vormen de wereldzeeën echter zijn werkterrein. Twee dagen terug vertrok de Genemuidenaar uit Paramaribo en zette hij koers richting Vlissingen en Antwerpen. Met een volle lading.

“We hebben hier aan de zonnige kant van de oceaan onder andere dumptrucks, graafmachines, houten palen, containers en bulk geladen. Al met al zeer interessante lading. Laadhavens waren Palua/Venezuela, Georgetown/Guyana en Paramaribo/Suriname. De natuur is hier echt prachtig. Guyana en Suriname zijn echt typisch Caribisch: houten kades en gebouwen, met palmbomen aan de zijkant van de rivier. Hier konden we dus ook genieten van verse kokosnoten uit een van de bomen aan de kade”, meldt  De Jonge vanaf de oceaan.

“De haven in Venezuela was anderhalve dag land inwaarts, de rivier liep dwars door de jungle naar een stad die meer aan deed als een klein stukje Cuba of Mexico. Op de wal bezochten we een nationaal park met watervallen. De middagtemperatuur ligt rond de 30 graden. In drie weken tijd hebben we slechts twee dagen met regen gehad”, aldus de Genemuidenaar, die verwacht dat hij over twee weken de haven van Vlissingen binnenvaart. De stage zit er dan nog zeker niet op. “We gaan door naar Antwerpen en daar leden we weer voor Zuid-Amerika. Mooie tripjes, ik heb het best naar mijn zin.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500