Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel kinderen behalen zwemdiploma

Geplaatst op: 7 februari 2015

Na maanden goed geoefend te hebben was het afgelopen zaterdag zover. De kinderen mochten afzwemmen voor hun A diploma. Spannend was het wel met zoveel mensen aan het bad. Eerst moesten de kinderen 25 meter met kleren aan zwemmen. Best zwaar voor deze jonge kinderen. Toen dit onderdeel voorbij was gingen de kinderen bij papa of mama de extra kleren uit doen en kregen daar nog even de laatste aanmoedigingen. Vol goede moed gingen ze verder met de rest van het examenprogramma: 3 meter onder water zwemmen, 2 banen schoolslag, 2 banen enkelvoudige rugslag, drijven op de buik en op de rug, borstcrawl, rugcrawl en 1 minuut watertrappen. Dit ging goed en daarom hebben alle kandidaten hun diploma gekregen.

Geslaagden voor A:

Amiin Abdi Mahamud, Peter Bakker, Jasmijn Beens, Jeyla Beens, Joanne Bonthuis, Daan Boschman,

Karlijn Breurkes, Harmen Buit, Anne-Lynn van Dijk, Elcke van Gerner, Gobe en Jana Goudswaard,

Logan van der Horst, Liesbeth Kloosterman, Veerle Kloosterman, Jordy Lagerwey, Noa Mouthaan, Gerrit en Sijmen Post, Tamara van Rijn, Delany de Ruiter, Christian ’t Lam, Annelien Visscher, Zenna Visscher.

Na het A diploma was het de beurt aan de B kandidaatjes. Ook voor hen was het weer spannend. Het examenprogramma van diploma B is toch wel zwaarder dan dat van het A diploma. Zeker het eerste onderdeel met de extra kleding aan is zwaar. De kinderen lieten hierbij een sprongdraai en een platte draai zien, ook gingen ze onder een mat door en zwommen nu 50 meter in totaal. Ook de andere eisen zijn iets moeilijker dan bij het A diploma. Maar deze kinderen lieten het allemaal keurig zien en hebben hun B diploma nu ook op zak.

Geslaagden voor B:

Erva Akseki, Jenieke Bakker, Didier van den Bogaard, Bram Borst, Sam Halfwerk, Lennart Jumelet,Laurence Kroon, Emma Meuleman, Lieve en Veerle Otten, Holbert Riezebos, Sven Timmerman, Rosanne Wensink, Stella de Wilde.

Naast de kinderen die voor hun B diploma zwommen, hebben de kinderen die voor hun C diploma ook laten zien wat ze geleerd hebben. Het eerste onderdeel met de kleren waarbij ze 4 banen in totaal moeten zwemmen is erg zwaar. Die kinderen lieten hierbij zien dat ze  in de help houding konden drijven, over een vlot konden klimmen en er onder konden zwemmen. Ook de andere eisen zijn moeilijker dan bij het B diploma. Maar deze kinderen lieten het allemaal keurig zien en hebben hun C diploma nu ook op zak.

Geslaagden voor C:

Sophie van de Berg, Sterre Bruintjes, Ruben en Tamar Kattenberg.

 

Van harte gefeliciteerd namens personeel zwembad Bestevaer!

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500