Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Genemunt hopelijk start van meer samenwerking’

Geplaatst op: 10 februari 2015

Een beetje Genemuidenaar heeft de portemonnee zo langzamerhand vol met de ‘Genemuntjes’ van Albert Heijn Bart Knap. Met die tijdelijke geldsoort ter waarde van een euro kan overal in Genemuiden worden betaald. “Bij maar liefst zestig ondernemers. Die samenwerking vind ik heel mooi. Hopelijk is dit het begin van nog veel meer samenwerking”, zegt Bart Knap.

Hij heeft nog nergens gelezen dat een dergelijke actie al eens eerder is gehouden. Niet in deze opzet, niet in deze orde van grootte. “Eigenlijk is het een verlate actie. Hiermee wilde ik destijds de nieuwe winkel openen, maar toen moest ik hem even uitstellen. En daarna was de opening van de BONI en de ALDI. Dat vond ik geen sjiek moment, vandaar dat de Genemuntjes pas in januari verkrijgbaar waren.”

En dat in een tijd waarin het in de Klaas Fuitestraat steeds drukker wordt. “Ja, dat is heel duidelijk merkbaar. Blijkbaar versterken de drie supermarkten elkaar, al kan er ook een andere reden zijn. Je ziet ook meer mensen van buiten Genemuiden. En dat is voor iedereen goed natuurlijk. Ik ben in ieder geval heel tevreden over hoe het nu gaat. Wat dat betreft passen we ook in het patroon van iedere nieuwe Albert Heijn. Overal komen op ten duur meer klanten.”

De Genemuntjes stimuleren dat patroon wellicht nog wel wat meer, al denkt Bart Knap met de actie niet alleen aan zijn eigen zaak. “Nee, het mooie vind ik juist dat iedereen hiervan kan profiteren. Mensen halen hier hun muntjes en kunnen die overal in Genemuiden inwisselen. We hebben er al heel veel teruggekregen. De actie werkt dus. Ik hoor ook veel enthousiaste reacties van andere winkeliers.”

En daarmee hoopt Knap meer samenwerking op gang te helpen. Volgens hem is dat ook noodzakelijk. “De detailhandel heeft het overal lastig. Daarvoor hoef je de krant maar open te slaan. Samenwerking is daarvoor het beste medicijn. Ook in Genemuiden zijn daarvoor nog veel mogelijkheden. Dat nu zestig bedrijven aan deze actie meewerken, is wat mij betreft een goed teken. Hopelijk kunnen we hieraan op wat voor manier dan ook een vervolg geven.”

De muntjesactie loopt voorlopig nog door. Bart Knap kan en wil nog geen einddatum noemen. Dat betekent dat klanten voorlopig bij iedere vijftien euro aan bestedingen een Genemuntje krijgen. En die kunnen ze vervolgens dus bij zestig winkels en bedrijven besteden.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500