Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vergaderen aan de overkant van de pont

Geplaatst op: 12 februari 2015

Officieel gaan ze pas begin mei open, maar vergaderingen vinden al volop plaats in Weidevol. Vlak over de pont, langs de dijk naar Vollenhove, runt het echtpaar Hermen en Leanne Spans een biologische melkveehouderij inclusief vergaderlocatie. “En we hebben plannen voor meer, maar we doen alles stap voor stap”, vertelt Leanne,

Dat doet ze in de ontvangstruimte die straks ook als rustpunt kan fungeren voor fietsers en voorbijgangers. Ze kunnen daar een kopje koffie drinken, voor kinderen is er een speelhoek en de samenwerking met Natuurmonumenten heeft veel mogelijkheden. Excursies naar de weidevogels bijvoorbeeld. “Deze locatie biedt veel kansen, maar we richten ons eerst vooral op de vergaderingen en bijeenkomsten. Dan zien we daarna wel wat we nog meer kunnen doen”, zegt Leanne.

Die activiteiten zijn ook nog niet acuut nodig, wijst ze naar buiten. Het fietspad langs de dijk, aan de andere kant, is immers pas in augustus klaar. “Ja, dat is een langdurig traject. Gelukkig zijn de werkzaamheden aan de dijk wel achter de rug. En mooi is dat hier nog steeds een bushalte voor de deur ligt. Voor mensen die van wat verder weg komen, is dat perfect. Straks komen er natuurlijk ook bordjes die voorbijgangers op Weidevol moeten wijzen.”

Tijdens een rondleiding blijken de mogelijkheden op de vergaderboerderij. Buiten de grote ontvangstruimte zijn er boven twee grote zalen. Een die geschikt is voor een ‘directieoverleg’ en een ruimte voor grote groepen. “We kunnen in totaal zeventig tot tachtig mensen kwijt. Voor de catering werken we samen met bedrijven uit de streek. Bezoekers vinden de locatie geweldig. Boven kijk je de Barsbekerbinnenpolder in en je kijkt uit over het Zwartemeer. En aan de andere kant heb je zicht op de stal. Dat is gewoon echt een meerwaarde.”

Een meerwaarde die nog wel wat voeten in de aarde had. In oktober moest het echtpaar honderd koeien verhuizen van hun boerderij in de Barsbeek naar de nieuwe locatie. “Dat hebben we over de weg gedaan, met hulp van basisschool De Opstap. We dachten dat het een moeilijke operatie zou worden, maar het ging echt perfect. In drie kwartier waren alle koeien hier gearriveerd. Ondertussen hebben we 150 stuks melkvee.”

Als de agenda voor de vergaderingen en bijeenkomsten straks goed gevuld is, richt Leanne zich op vervolgstappen. Plannen genoeg. Een landwinkel, excursies, workshops, eigenlijk is alles is mogelijk langs de dijk. “We gaan kijken waaraan behoefte is en wat haalbaar is. Ook dagbesteding voor een zorgorganisatie zou hier heel goed mogelijk zijn. En we werken graag samen met andere bedrijven. Onze samenwerking met Natuurmonumenten is ook heel bijzonder. Samen willen we bewijzen dat een agrarisch bedrijf wel degelijk toekomst heeft in een natuurgebied.”

Kijk voor alle informatie op www.weidevol.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500