Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ton voor aanpak Kruisstraat en Helling

Geplaatst op: 13 februari 2015

De provincie betaalt 100.000 euro mee aan de herinrichting van het Havenplein aan de kant van Kruisstraat en Helling. Dat meldt Overijssel in een persbericht. De werkzaamheden beginnen binnenkort. Het deel bij de Readshop en de oude Boni wordt dan aangepakt.

Zwartewaterland krijgt ook nog ruim 30.000 euro voor het veranderen van gedrag van verkeersdeelnemers. De provincie stelt in totaal dit jaar drie miljoen euro beschikbaar voor het verbeteren van de infrastructuur in de regio. Veiligheid en bereikbaarheid zijn daarbij belangrijk. In totaal betaalt de provincie mee aan negentien projecten, waaronder een in Genemuiden.

Gedragsmaatregelen

Naast de infraprojecten subsidieert de provincie voor een bedrag van bijna 630.000 euro aan gedragsmaatregelen. Hierbij gaat het om projecten als cursussen voor oudere automobilisten en fietsers, verkeerseducatie in het basis en voortgezet onderwijs en lokale acties die aansluiten op landelijke acties, zoals de Bob-campagne en ’Laat je niet afleiden’ in het verkeer. Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid in Oost-Nederland zorgt voor het uitvoeren van de projecten in samenwerking met onder andere Veilig Verkeer Nederland, de scholen, de politie en ANWB.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500