Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Harry Rietman nieuwe voorzitter SCEG

Geplaatst op: 18 februari 2015

Harry Rietman volgt binnenkort Klasien Hoekman op als voorzitter van de SCEG. Daarmee is er een einde gekomen aan een zoektocht. “SCEG is een organisatie die zich bezighoudt met cultuur in de volle breedte. Van Genemusiment tot cursussen en Eumpien Uut. Dat spreekt me erg aan”, zegt Rietman, die onder meer bestuurslid van de Meente, wethouder en raadslid namens de PvdA was.

Genemusiment gaat dit jaar zeker door, bevestigt de nieuwe voorzitter. “In enigerlei vorm, de inhoud hangt af van bijdrages vanuit het bedrijfsleven en de bevolking. We willen het evenement ook na dit jaar behouden en op hetzelfde hoge niveau. Dat geldt ook voor Eikoerei. Door het wegvallen van de subsidie van de gemeente moeten we op zoek naar andere fondsen en bijdrages. Daarover gaan we de komende tijd hard nadenken”, aldus Rietman.

Genemusiment staat in september voor de tiende keer op het programma. Sinds vorig jaar wordt het jaarlijks afgewisseld met het streektaalfestival Eikoerei.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500