Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Twee hinkelpaden in Genemuiden

Geplaatst op: 18 februari 2015

Op vier locaties in Genemuiden en Hasselt liggen hinkelpaden van het waterschap op de stoep. Door middel van ‘reverse graffiti’ (omgekeerde graffiti) wordt aandacht gevraagd voor de waterschapsverkiezingen met een variatie op een bekend versje: “Hink, sprong, stap, stem op 18 maart voor het waterschap”.

Op 18 maart 2015 bepalen de inwoners van Groot Salland wie de leden van het algemeen bestuur worden door hun stem uit te brengen tijdens de waterschapsverkiezingen. Waterschap Groot Salland vraagt op een ludieke en duurzame manier aandacht voor de verkiezingen met reverse graffiti. Bij deze techniek wordt de stoep niet beklad met graffiti, maar juist schoon gespoten met water. Door het sjabloon op de grond te leggen en er met een hogedrukspuit op te spuiten, ontstaat een boodschap op de vervuilde ondergrond. Ook is er op sommige plekken gewerkt met krijt. De boodschappen zijn een aantal weken zichtbaar en verdwijnen daarna vanzelf.

De hinkelpaden vind je in Genemuiden in de buurt restaurant de Biezen en op het parkeerterrein van SC Genemuiden. In Hasselt kom je ze tegen bij de bibliotheek en bij supermarkt C1000. De boodschappen zijn daarnaast ook nog te zien in 8 andere Overijsselse plaatsen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500