Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Overdracht pont nog niet rond

Geplaatst op: 19 februari 2015

De gemeenteraad heeft donderdag nog geen groen licht gegeven voor het betalen van 75.000 euro aan Connexxion Water. De vervoersmaatschappij wil dat bedrag hebben als compensatie voor geleden exploitatietekorten. Dan ziet Connexxion wel af van rechtszaken. PvdA, CDA en Gemeentebelangen willen eerst afwachten of de nieuwe exploitant (uit Olst en Wijhe) de financiering bij de bank rond krijgt. Tot dusver blijkt er namelijk nog geen handtekening gezet onder de contracten. De nieuwe exploitant heeft de financiering nodig om middelen van Connexxion over te nemen.

Alle partijen zouden het liefst een ‘dikke punt’, zoals de SGP het noemde, achter de pontaffaire zetten. En dat betekent dat Connexxion Water de exploitatie van de pont teruggeeft en dat die vervolgens naar de Wijhese Veerdienst gaat. Connexxion stopt dan met rechtzaken om claims van in totaal 1 miljoen binnen te halen, maar wil daarvoor wel 75.000 euro zien. De partijen kunnen daarmee instemmen. “Schoorvoetend en knarsetandend”, zei Klaas van Olst van de ChristenUnie over.

Een aantal partijen wil echter eerst de zekerheid dat de Wijhese Veerdienst inderdaad de exploitatie kan overnemen. Mocht dat onverhoopts niet doorgaan, dan is Connexxion namelijk gebonden om de pont tot 2021 te exploiteren. En daar wordt de dienstverlening niet beter van, zo luidde de conclusie. “Maar waarom wij de eerste handtekening zetten en niet eerst Connexxion?”, vatte CDA’er Buit het wantrouwen richting het bedrijf samen.

Op verzoek van PvdA, CDA en Gemeentebelangen nam de raad daarom donderdag nog geen besluit. Dat gebeurt nu normaal gesproken over twee weken.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500