Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Henrico Abma op zijn plek in Zwartsluis

Geplaatst op: 20 februari 2015

Foto Henk Kuik

Genemuidenaar Henrico Abma speelt dit seizoen voor DESZ. Hij heeft het prima naar zijn zin aan de overkant van de pont. “DESZ is een mooie club met leuke supporters en we hebben een fantastische groep spelers en trainers. Bovendien leer ik hier veel. In deze klasse tref je veel fysieke tegenstanders. En als keeper moet je daarom lef tonen bij bijvoorbeeld de hoekschoppen. Alleen daarvan leer ik al veel.”

En dan komt er nog de extra druk bij kijken, merkt Abma. “Hier staan veel meer supporters langs de lijn dan bij het tweede van Sportclub Genemuiden. Dat is mooi en tegelijkertijd geeft het druk waarmee je moet omgaan. Nee, ik voel geen extra druk omdat ik uit Genemuiden kom. Aan de ene kant heb ik geen houding van ‘ik kom uit Genemuiden en ik zal het wel eens even laten zien…’ en aan de andere kant word je hier goed opgevangen. Ik heb niet het gevoel dat ik me meer moet bewijzen dan een Sluziger.”

Vermoedelijk staat Abma ook volgend seizoen onder de lat bij DESZ. “Ik heb al een gesprek gehad. Toen heb ik gezegd dat ik wilde wachten op wie de nieuwe keeperstrainer wordt. Die is voor mij minimaal net zo belangrijk als de hoofdtrainer, omdat ik er veel mee moet werken. Dan moet je wel een klik hebben. Nu is bekend dat Martin de Weerd het gaat doen. Die ken ik niet, maar binnenkort hebben we een gesprek. Als dat goed verloopt, blijf ik. Nee, met Jan Okke Koers heb ik bij Genemuiden nooit gewerkt. Toen zat ik bij Zwolle. Van naam ken ik hem zeker.”

Eerst is het tijd voor het derde uitduel van DESZ op rij. Na twee nederlagen is het tijd om punten te pakken tegen Klazienaveen. “Ja, al moeten we die twee verliespartijen ook niet erger maken dan het is. We spelen voor het eerst in deze klasse en dan kun je wel eens verliezen. Wij hebben kwaliteiten genoeg voor de top-vijf. Gelukkig hebben de concurrenten ook punten verloren. Er is dus niks aan de hand. Morgen is Danny Moorman weer bij ons terug. Die is voorin toch belangrijk voor ons.”

En daarna is het tijd voor de beladen streekderby tegen Rouveen. Abma heeft er al veel over gehoord. “Ja, ik hoor nu al over sfeeracties. Die wedstrijd leeft erg, maar we moeten eerst tegen Klazienaveen aan de bak. Wel leuk is dat de wedstrijd tegen Rouveen om 18.00 uur begint. Dat gaat leuk worden.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500