Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub wint weer en doet goede zaken

Geplaatst op: 21 februari 2015

Spelers vieren de 3e goal.

Sportclub Genemuiden heeft voor de tweede keer op rij gewonnen. Dit keer was de ploeg van Van Dijkhuizen met 3-1 te sterk voor Capelle. De westerlingen eindigden het duel met negen spelers. Genemuiden is na de winst opgerukt tot een p/d-plek, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan de meeste andere ploegen onderin.

Van Dijkhuizen moest zijn centrale duo Resokario en Tissingh vanwege zware blessures vervangen en deed dat met Bremmer en Halfwerk, terwijl ook Boes in de ploeg stond. Beide ploegen gingen in de beginfase gelijk op, zonder tot hele grote kansen te komen. Tjeerd Korf toonde tien minuten voor rust zijn klasse. Hij soleerde door de verdediging van Capelle en schoot zijn tiende goal van het seizoen binnen. Kousemaker kon echter snel voor de gelijkmaker zorgen.

Na rust was Genemuiden de sterkere ploeg. Van der Kolk kreeg direct een grote kans en Rotman raakte uit een vrije trap de paal. Uiteindelijk was het Martijn Jansen die na een vrije trap op merkwaardige wijze de 2-1 maakte. Roth

man kreeg toen zijn tweede gele kaart en moest het veld ruimen. De ploeg uit de regio Rijnmond kwam daarna zelfs met negen man te staan, toen Karremans een strafschop veroorzaakte en het veld moest verlaten. Ties miste niet. Hij staat nu op dertien seizoenstreffers.

In de slotfase had Sportclub geen kind meer aan de negen van Capelle. Korf zorgde nog voor een hoogtepunt, door achter zijn standbeen langs een doelpoging te waren. De Capelle-keeper lette echter goed op.

Volgende week moet Genemuiden na drie thuiswedstrijden weer in de bus. Dan staat een wedstrijd tegen Sparta Nijkerk op het programma, ook een ploeg die nog degradatiezorgen kent.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500