Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente wil eenrichtingsverkeer zijstraten Simondsstraat omdraaien

Geplaatst op: 21 februari 2015

De gemeente wil het eenrichtingsverkeer in de Klaas Benninkstraat en de Burgemeester Ten Veldestraat omdraaien. Het gaat om de gedeelten tussen de Oosterbrugstraat en de Simondsstraat. Dat schrijft ze in een brief aan bewoners van de straten.

Voordat het college hierover een besluit neemt, wil de gemeente graag een reactie van de bewoners hierover. De Burg. Ten Veldestraat inrijden vanaf de Simondsstraat is nu niet mogelijk. Vanaf de Benninkstraat kan dat wel. Als de plannen doorgaan, wordt dat omgedraaid.

De VVN afdeling Genemuiden wees de gemeente erop dat het zicht vanuit de Klaas Benninkstraat veel beter is een stelde voor het eenrichtingsverkeer om te draaien in de beide straten.

Verder vroeg de VVN-afdeling aandacht voor de gevaarlijke situatie op het kruispunt Burg. Ten Veldestraat-Simondsstraat. “Bij het uitrijden van de Burg. Ten Veldestraat is het zicht in de Simondsstraat beperkt. De bebouwing staat dicht op de weg en in de Simondsstraat bevindt zich een knik”, schrijft de gemeente in de brief.

Bewoners van de straten kunnen hun mening geven door te bellen naar het gemeentehuis. Een uiterste datum hiervoor is niet bekend.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500