Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente wil eenrichtingsverkeer zijstraten Simondsstraat omdraaien

Geplaatst op: 21 februari 2015

De gemeente wil het eenrichtingsverkeer in de Klaas Benninkstraat en de Burgemeester Ten Veldestraat omdraaien. Het gaat om de gedeelten tussen de Oosterbrugstraat en de Simondsstraat. Dat schrijft ze in een brief aan bewoners van de straten.

Voordat het college hierover een besluit neemt, wil de gemeente graag een reactie van de bewoners hierover. De Burg. Ten Veldestraat inrijden vanaf de Simondsstraat is nu niet mogelijk. Vanaf de Benninkstraat kan dat wel. Als de plannen doorgaan, wordt dat omgedraaid.

De VVN afdeling Genemuiden wees de gemeente erop dat het zicht vanuit de Klaas Benninkstraat veel beter is een stelde voor het eenrichtingsverkeer om te draaien in de beide straten.

Verder vroeg de VVN-afdeling aandacht voor de gevaarlijke situatie op het kruispunt Burg. Ten Veldestraat-Simondsstraat. “Bij het uitrijden van de Burg. Ten Veldestraat is het zicht in de Simondsstraat beperkt. De bebouwing staat dicht op de weg en in de Simondsstraat bevindt zich een knik”, schrijft de gemeente in de brief.

Bewoners van de straten kunnen hun mening geven door te bellen naar het gemeentehuis. Een uiterste datum hiervoor is niet bekend.

Gepubliceerd door Enrico Kolk

4 thoughts on “Gemeente wil eenrichtingsverkeer zijstraten Simondsstraat omdraaien

 1. j schreef:

  Maak dan de beatrixstraat ook 1richting

 2. JJ schreef:

  Volgens mij is een spiegel op de simondsstraat tegen over de burgmeester ter velde straat, de handigste oplossing!
  aangezien er boven aan de klaas benninkstraat de auto’s zo geparkeerd staan dat uitdraai lastig kan zijn, al helemaal als er ook nog auto’s staan op de simondsstraat. er zal dan nog meer verkeer gaan door de Beatrixstraat waar het nu soms al lastig is om elkaar te passeren. het is een algemeen bekent probleem dat er in deze buurt parkeren een probleem is.
  dus laten we het er nog niet meer een probleem van maken.
  dus een spiegel geeft overzicht over de gehele simondsstraat! en is het probleem opgelost.

 3. BTV schreef:

  Ben het met de “buurtbewoner” eens.

  Maar wat volgens mij veel makkelijker is, is een spiegel op de lantaarnpaal die bij de fam Breman voor het huis staat..

 4. buurtbewoner schreef:

  alleen zal er dan wel toezicht moeten zijn tav het parkeren. Als men de aut’s op de simonstraat op de stoep gaat parkeren is de situatie nog gevaarlijker aangezien je dan helemaal met de auto eerst op de simonstraat moet staan voor je wat ziet.

  Wat mij betreft eerst daar toezicht op dan pas omdraaien!

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500