Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

PvdA: ‘Zwembaden moeten open blijven’

Geplaatst op: 27 februari 2015

De Partij van de Arbeid hield donderdagmiddag in Zwartsluis weer een van haar befaamde ‘Spetterfeesten’. Geen middag waarop ondanks de aanstaande verkiezingen politiek centraal staat, maar een beweegfeest voor jong en oud (maar toch vooral jong). En voor de PvdA was de middag een bewijs dat alle zwembaden open moeten blijven.

In grote getale was de jeugd van Zwartsluis en de andere kernen naar het zwembad getrokken om daar weer eens ouderwets te genieten van zwemmen, duiken, spartelen en proesten. Een voorzichtige schatting komt uit op tenminste 140 kinderen. De limonade vond weer gretig aftrek, evenals de pepermunt en toen om vier uur de badmeester een eind aan het festijn maakte, slaakten velen nog een zucht van teleurstelling.

De beide aanwezige leden van de Partij van de Arbeid-fractie, Astrid Dijkstra en Klaas Eenkhoorn, kijken tevreden terug op deze middag. Ze hadden het toch even over politiek. Dijkstra: “Als Partij van de Arbeid hebben we aanvankelijk meegewerkt aan bezuinigingsplannen, die ook de zwembaden raakten. Niet leuk, wel nodig. Maar het college komt nu daar nog eens met een heel forse bezuinigingsopdracht overheen. Een bezuinigingsopdracht die er mogelijk toe zal leiden dat een van de plaatselijke zwembaden moet worden gesloten, terwijl er nauwelijks iets wordt bespaard. De personeelslasten komen dan weer voor rekening van de gemeente immers. Bij de vorige bezuinigingsronde wist de PvdA de andere partijen nog tot andere gedachten te brengen en was de bezuinigingstaakstelling voor de zwembaden haalbaar. Dat is nu in de verste verte niet het geval. Daar krijgt het college ons niet in mee. Dit spetterfeest maakt maar al te duidelijk hoe belangrijk goede sportvoorzieningen in onze gemeente zijn”.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500