Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub lijdt dure nederlaag op de Veluwe

Geplaatst op: 28 februari 2015

Arbiter Roeleveld eiste de hoofdrol zaterdag op. Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden leed zaterdag een dure nederlaag tegen Sparta Nijkerk. Ondanks de nodige kansen in de tweede helft kon Genemuiden een 1-0 achterstand niet wegwerken. Die was op basis van de eerste helft niet onverdiend voor Sparta Nijkerk. Halfwerk kreeg in de slotfase rood. Ook Nijkerk sloot af met tien spelers.

Beide ploegen begonnen uiterst voorzichtig in Nijkerk, met een licht overwicht voor de thuisploeg. Nadat Vervoert uiteindelijk in de 22e minuut de 1-0 maakte, werd dat overwicht zwaarder van karakter. De thuisploeg kreeg meerdere kansen op een grotere voorsprong, maar hielp die allemaal om zeep. Genemuiden kon alleen rond de 40e minuut wat terug doen, toen zowel Jansen als Riemens een goede kans misten.

Na rust kwam Genemuiden sterk uit de kleedkamer. Korf was zeer actief en kreeg een kans. Ook bood hij Ties de mogelijkheid. Die leek onderuit getrokken te worden, maar de scheids legde de bal niet op de stip. Langzamerhand kwam ook Nijkerk weer in de wedstrijd en de ploeg van de Veluwe kon meerdere malen het duel beslissen.

Daardoor bleef Sportclub in de wedstrijd. Korf kreeg na een mooie actie weer een kans en invaller Frank Jansen (17 jaar) stond nog maar net in het veld toen hij ook binnen kon schieten. Daar was de junior echter nog niet aan toe en hij miste. Jansen was een kwartier voor tijd ingevallen voor Boes. Eerder in de tweede helft ging Rotman naar de kant ten faveure van Siebren Visscher.

Een fout van Bremmer leidde kort na de kans van Jansen bijna tot de 2-0. De anders zo trefzekere Vervoert miste nu na een prachtige actie waarmee hij zichzelf vrijspeelde. Even daarna kreeg Frank Jansen geel, terwijl een strafschop mee volgens velen ook mogelijk was geweest. In een hectische slotfase met de nodige gele kaarten keurde arbiter Roeleveld ook nog een doelpunt van Siebren Visscher af vanwege vermeend buitenspel. Berry Halfwerk moest bovendien met rood vertrekken nadat hij de doorgebroken Davids neerhaalde. Kort daarop moest ook Muller na natrappen de douche opzoeken.

Onderin pakten veel ploegen punten, zodat Sportclub een dure nederlaag lijdt.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500