Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Burgemeester bezoekt 95-jarige Dina

Geplaatst op: 2 maart 2015

Foto Jan van Kleef

Burgemeester Bilder bezocht maandag mevrouw Bruintjes-Van den Berg. Zij werd afgelopen weekeinde namelijk 95 jaar.

‘Dina’ was de tweede dochter van een schippersgezin waarin totaal twaalf kinderen werden geboren. Helaas overleden er twee op jonge leeftijd. Met het schip kwam zij al vroeg in onder andere Spakenburg en Schokland. Dina ging met haar vader mee vissen en netten uitzetten. Verder hielp zij mee in het gezin en werkte als dienstbode in andere gezinnen.

Dina trouwde op 17 december 1947 met Dirk Bruintjes. Het echtpaar kreeg 6 zoons, waarvan de tweede is overleden. In 1950 namen zij de slagerij over, waar Dirk als slagersbediende werkte. Zo kwamen zij in Zwartsluis terecht.

Door het drukke gezin en haar hulp in het bedrijf was er niet veel tijd over voor Dina om aan hobby’s te denken of om actief aan het verenigingsleven deel te nemen. Wel was zij lid van de Vereniging van Huisvrouwen. Ook mocht zij graag breien.

Dina woont nu 2 jaar in De Schans. Zij is lichamelijk goed gezond en kan zich nog heel goed zaken uit een ver verleden herinneren. Ze heeft een opgewekt karakter en weet wat zij wil.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500