Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Oude juwelierszaak onherkenbaar verbouwd

Geplaatst op: 2 maart 2015

Maandag werd nog druk gewerkt aan Rebelz. Foto Erik Driessen

“Er moet nog veel gebeuren…”, klinkt het maandagmiddag in het oude pand van Juwelier Brouwer in de Langestraat. “Maar het komt zeker goed hoor…”, zegt Mariska van Lente er direct geruststellend achter aan. Komende woensdag gaat kinderkledingzaak Rebelz open voor genodigden, een dag later is ook het hopelijk grote publiek welkom.

En bezoekers kijken vermoedelijk hun ogen uit. Het voormalige juwelierspand is werkelijk onherkenbaar verbouwd. “Ik heb hier zelf zes jaar gewerkt en herken bijna niets meer terug van de winkel”, glimlacht Van Lente, die straks de verkoop van Rebelz voor haar rekening gaat nemen. Het pand lijkt bijna twee keer zo groot als vroeger en alles is uiteraard in frisse, moderne kleuren geschilderd.

Van Lente heeft zin in de opening. Eigenlijk komt er min of meer een droom uit, vertelt ze. “Als 15-jarige was ik al zaterdaghulp bij Henk Naberman in de winkel. Dat vond ik fantastisch. Ik heb daar gewerkt tot aan de brand. Later was ik in dienst bij Brouwer en ik heb nog bij Hilleen Mode gewerkt. Allemaal ontzettend leuk, maar zelf bepalen hoe een winkel eruit ziet heeft me altijd getrokken. En dat gaat nu gebeuren.”

Ze koos voor kinderkleding. “Het is simpel: je denkt eerst na waaraan Genemuiden behoefte heeft. Herenmode, schoenen en kinderkleding voor mijn gevoel. Schoenen trokken me niet, herenmode is mijn ding niet en dus koos ik voor betaalbare kinderkleding. Rebelz is een winkel voor het middensegment. Wij komen met bekende en minder bekende merken voor kinderen van 0 tot 16 jaar.”

Mensen die de nieuwe winkel met eigen ogen willen zien, kunnen donderdag en vrijdag extra lang terecht bij Rebelz. De zaak is dan van 09.30 tot 21.00 uur open. Zaterdag is ook een goede dag, dan is er een ballonnenacrobaat in de winkel.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500