Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Collecte voor Ons Zwemuurtje

Geplaatst op: 20 maart 2015

In de week van 30 maart t/m 3 april gaat een grote groep collectanten in Zwartewaterland op pad om te collecteren voor de Gehandicaptensport. 25% van de opbrengst gaat naar ‘Ons Zwemuurtje’ in Genemuiden waar een groep vrijwilligers elke zaterdag zwemt met mensen met een verstandelijke beperking.

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten voor mensen met een handicap is nog steeds niet vanzelfsprekend. Het Fonds Gehandicaptensport heeft daarom de missie ervoor te zorgen dat gehandicaptensport op een dag wel vanzelfsprekend is.

Tijdens de landelijke collecteweek zetten gelukkig velen zich in om te collecteren voor de gehandicaptensport. Het doel is steeds zoveel mogelijk geld op te halen om zo sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken. Het vergt namelijk vaak kostbare aanpassingen aan sport- en spelmateriaal en de sportaccommodatie om als gehandicapte te kunnen sporten. Maar ook is er meestal extra begeleiding en speciaal vervoer noodzakelijk. Daar is geld voor nodig, veel geld. De collecte is voor het Fonds Gehandicaptensport een grote bron van inkomsten.

Wij hopen dat u ons ook zal steunen tijdens onze collecteweek. Alvast bedankt voor uw gift aan de collectant!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500