Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Omloop’ brengt internationale wielertop naar Genemuiden

Geplaatst op: 23 maart 2015

Komende zaterdag staat de Rabo Omloop van Noordwest Overijssel weer op het programma. Zoals altijd met start en finish in Genemuiden. Veel internationale toppers komen naar onze regio om zich op de erelijst te fietsen, waaronder natuurlijk Genemuidenaar Pascal Eenkhoorn. Eerder stonden bijvoorbeeld Barry Markus, Lars Boom en Robert Gesink op het podium in Genemuiden. Na het startschot van wethouder en tevens groot wielerliefhebber Gerrit Knol gaan de nieuwelingen om 10.00 uur van start. Naar verwachting finishen zij rond 12.15 uur. De junioren vertrekken om 14.00 uur en zijn vermoedelijk tegen 17.30 uur terug in Genemuiden.

De Nieuwelingen en Junioren rijden respectievelijk een koers van 78 en 130 kilometer door de kop van Noordwest Overijssel. De koers van de nieuwelingen is identiek aan de vorige edities. De juniorenroute zal vanaf kilometer 31 iets anders verlopen dan voorgaande jaren. Omloop-bestuurslid Arjan Winters legt uit: “Deze routewijziging wordt veroorzaakt door een stremming van de doorgaande weg bij Giethoorn-Noord op 28 maart aanstaande. We hebben besloten om via een lusje door Wanneperveen te rijden en de oude route weer op te pakken nabij Zuidveen. Zo kunnen de wielrenners toch door de kop van Noordwest Overijssel koersen. Vanaf kilometer 37 wordt de oude route weer vervolgd. De finale zal zich zowel bij de nieuwelingen als de junioren afspelen tussen Vollenhove en Zwartsluis en ontbranden op de dijk tussen Hasselt en Genemuiden. Als het hele pak hierna nog bij elkaar is, zal er op de Julianastraat in Genemuiden worden gesprint voor de hoogste prijzen.”

Zowel bij de nieuwelingen als de junioren staan er dit jaar 180 wielrenners aan het vertrek. Arjan Winters: “De Denen en Belgen hebben inmiddels de vaste gewoonte om de Rabo omloop van Noordwest Overijssel op hun wieleragenda te zetten. Diverse buitenlandse wielerploegen volgen dit jaar hun voorbeeld en  reizen ook af naar Genemuiden. De Luxemburgse opleidingsploeg van Lampard (UC Dippach) zal ook aan het vertrek staan. Maar dat betekent niet dat regionale renners als Tim Naberman, Dennis van der Horst (wielervereniging `de Noordwesthoek`) en Pascal Eenkhoorn (Belgische ploeg Avia Cycling team) minder kans maken op de hoogste plek van het erepodium.”

Vanuit het Buitenland zijn bij de categorie junioren aanwezig: Avia Cycling Team (Bel), Team Herning CK (DEN), Team Kel-berg Roskilde (DEN), Young Cycling Team (Bel) Bij de nieuwelingen zullen de volgende buitenlandse wielerploegen aan de start staan; APT-SPIE-Douterloigne CT (Bel), Patrick Development Team (Bel), Kon Balen BC (Bel), UC Dippach (Lux), Onder ons Parike (Bel).

Volgens Arjan Winters doen er ook veel regionale renners mee aan de koers. “Vanuit onze regio is een combinatieteam van Hanzerenners / Noordwesthoek / IJsselstreek samengesteld, waarin alle renners van de aan Stichting Wielerpromotie gelieerde wielervereniging WV de Noordwesthoek zijn opgenomen. Dit combinatieteam heeft al diverse trainingskilometers gemaakt in de kop van Noordwest Overijssel, onder leiding van trainer Henk van Dijk uit Zwartsluis. Uit de rest van de provincie Overijssel zullen CC75 uit Raalte, OWC uit Oldenzaal en KWC uit Kampen aan de start staan. Wat we van al deze teams mogen verwachten is mede afhankelijk van de geïnvesteerde trainingsarbeid de afgelopen winter.”

De diverse vrijwilligers van “Stichting wielerpromotie Genemuiden” zijn al helemaal klaar voor de koers van aanstaande zaterdag. Jaarlijks stoppen zij heel wat vrijwillige uren in de organisatie van het grootste wielerevenement. Arjan Winters: “Wij hopen van harte dat het weer komende zaterdag zal meewerken en dat er eerlijk om de prijzen gestreden zal worden. Bovendien zou het fantastisch zijn als er weer een grote belangstelling langs de route is.” Dat hopen ook de kersverse rondemissen Josine Akkermans en Lisa winters. Zij leven al weken uit naar aanstaande zaterdag. “Als bestuur hebben we er het volste vertrouwen in dat al die positieve verwachtingen a.s. zaterdag worden vervuld!” sluit Arjan Winters enthousiast af.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500