Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Familie van Dijk heeft oud harmonium van Egbert Woelderink

Geplaatst op: 27 maart 2015

Komende zaterdag is er een herdenkingsconcert in Hasselt ter herinnering aan de honderdste geboortedag van de bekende organist Egbert Woelderink. Dat is een speciaal moment voor de familie Dirk van Dijk. “Wij hebben nog een tastbare herinnering aan deze markante muzikale persoonlijkheid. In 1973 of 1974 kochten wij dit harmonium. Het stond bij hem aan de Ridderstraat in Hasselt in de kamer. Hij, of misschien beter gezegd  zijn vrouw, wilde er wel vanaf. Voor 300 gulden wisselde het orgel van eigenaar en werd het van Hasselt naar Genemuiden verhuisd”, vertelt Van Dijk.

“De volgende dag stond Woelderink echter bij ons op de stoep met de vraag of hij het orgel terug kon kopen. Hij miste het nu al en wilde het wel voor 350 gulden terugkopen. Dat ging echter niet door, want gedane zaken…….. Het orgel is nog steeds in ons bezit. Het is wel aan een onderhoudsbeurt toe.”

Als iemand een mooie bestemming weet voor dit instrument, kan contact opgenomen worden met de fam. D. van Dijk, Lier 18, 8281 MR Genemuiden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500