Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Speksnijder schiet bouw ‘vitaal centrum’ van start

Geplaatst op: 27 maart 2015

Wethouder Speksnijder schoot vrijdagochtend de werkzaamheden in het centrum van Genemuiden officieel van start. Dat deed hij door de eerste keerwand te plaatsen op het plein voor de voormalige BONI. Daar komen straks HEMA, Kwalitaria, Bakker Slager en Slagerij van Ingen in. “Een mooi vitaal centrum waar we bezoekers van Genemuiden langer kunnen vasthouden”, stelde Speksnijder.

Hij keek nog kort naar de ontstaansgeschiedenis van het plan. Dat begon met het plan van Koraal Vastgoed voor de verhuizing van de BONI naar de Klaas Fuitestraat. “Alles goed en wel, maar zorg dan wel voor goede vervangers zodat mensen naar de binnenstad van Genemuiden blijven komen, hebben we toen gezegd. Ondernemers hebben het daar moeilijk en moeten een levendig centrum houden”, aldus Speksnijder.

Met het plein dat straks ontstaat zijn veel mogelijkheden. Evenementen kunnen daar plaatsvinden. “Ook zijn we heel blij met het terras voor ’t Olde Staduus. Daar kunnen lichte horeca-activiteiten plaatsvinden. Er komt ook een helling, zodat het terras voor iedereen bereikbaar is.”

De werkzaamheden Van Dijk Infra en KK Heutink liggen voorlopig op schema. Voor de bouwvak moet de hele operatie dan achter de rug zijn. Daarna start de volgende fase van het centrumplan. “Dan beginnen we met de groene entree bij de Koppel, inclusief parkeerplaatsen. Die zijn hard nodig. En daarna komen de Sas en het Havenplein aan de beurt”, aldus Speksnijder.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500