Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Donateurs moeten Tapijtmuseum toekomstbestendig maken

Geplaatst op: 2 april 2015

De vrijwilligers van het Tapijtmuseum zijn druk bezig  met een donateursactie. Er zijn in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis al veel donateurs die het museum steunen. Met de actie hopen de organisatrices Karin Westhoff en Marry Bekendam nog veel meer mensen enthousiast te maken voor steun aan het Tapijtmuseum.

Deze steun is hard nodig omdat in 2015 en 2016 belangrijke stappen moeten worden gezet om het Tapijtmuseum toekomstbestendig te maken. Nieuw meubilair en sisaltapijt in de Entree en de Ontvangstruimte en het installeren van audiovisuele middelen brengen hoge extra kosten met zich mee.

Marry Bekendam: “Het bestuur heeft zich gerealiseerd dat over twee jaar het Tapijtmuseum voorbereid moet zijn op de toekomst. Om een belangrijk onderdeel van de Genemuider geschiedenis en cultuur te kunnen blijven vertellen en tonen willen wij de plannen met hulp van onze bestaande en hopelijk veel nieuwe donateurs uitvoeren.”

Karin Westhoff vult aan: “Door de vrijwilligers wordt heel veel werk verzet om het museum in stand te houden. Buitenschilderwerk en onderhoud aan de  verwarmingsinstallatie moeten echter uitgevoerd worden door deskundigen die betaald moeten worden. Extra kosten voor de vernieuwingen kunnen daarom maar gedeeltelijk opgebracht worden door het museum zelf. Wij hopen daarom op veel steun.”

Dat het Tapijtmuseum veel waardering krijgt voor wat er in te zien en te beleven is blijkt uit de vele enthousiaste reacties in het gastenboek:

Wat een prachtig museum! Wij hebben genoten van koffie met gebak en van de deskundige uitleg en demonstraties van de vrijwilligers.

Fam. Van der Graaf, Hardenberg

 

Dit is absoluut een toppertje om te bezoeken!

We hebben er van genoten!

Rob en Mary Rentjes, Rijswijk

 

Alle inwoners van Zwartewaterland worden door middel van een brief gevraagd om het Tapijtmuseum te steunen. De brieven worden in de week van 6 april verspreid.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500