Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Korting bij elkaar springen op Superzaterdag

Geplaatst op: 3 april 2015

Spectaculair onderdeel van de tweede Superzaterdag in Genemuiden is het officieuze ‘NK Kortingspringen’. Bezoekers van de verrassende winkeldag op 25 april kunnen hun verspringtalenten tonen in het centrum van Genemuiden. “Hoe verder de sprong, hoe hoger de korting bij de deelnemende winkeliers. En de deelnemers die het verst springen, winnen een minuut gratis winkelen bij de Albert Heijn of de BONI”, aldus de organiserende Middenstands Vereniging Genemuiden (MVG).

Het idee voor het kortingspringen is in zekere zin geboren uit nood. In een deel van het centrum van Genemuiden wordt momenteel gewerkt aan een nieuw sfeervol plein en de komst van de HEMA en drie lokale winkeliers. “Een prachtige ontwikkeling voor het centrum, maar dit betekent natuurlijk ook dat we even met een grote ‘zandbak’ zitten. Daarom maken we van de nood een deugd”, legt de MVG de achtergrond van het evenement uit. Bij de organisatie van de wedstrijd wordt samengewerkt met de Buurtsportcoaches van de gemeente Zwartewaterland.

Deelnemers mogen zo vaak springen als ze willen. Met de gesprongen afstand kunnen ze vervolgens terecht bij de winkeliers. Die zijn herkenbaar aan duidelijke posters én aan rode lopers voor de deur. Ook dat is deze zaterdag een nieuwtje in Genemuiden. “Met de lopers bieden wij onze gasten een gastvrij welkom. En daarnaast maken we op deze manier meer duidelijk dat Genemuiden de tapijthoofdstad van Nederlands is”, aldus de MVG.

Ook tijdens de tweede Superzaterdag zijn er naast het nodige vertier op straat weer veel verrassingen in de winkels. Bij Buitenbosch aan de Markt zijn bijvoorbeeld tien tochten voor twee personen met de weidevogelsafaribus van boer Pelleboer uit Mastenbroek te winnen. Albert Heijn Bart Knap belooft met ‘superaanbiedingen’ te komen. Bij De Sokkensolder maakt elke klant kans op een tas of sjaal. Damesmodezaak Anna’s combineert kunst en mode en introduceert bovendien een nieuwe lijn.

Onderdeel van Superzaterdag is ook een kunstmarkt. Aanmelden daarvoor kan nog steeds via info@winkeleningenemuiden.nl

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500