Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Meer spijbelmeldingen in Zwartewaterland

Geplaatst op: 3 april 2015

De leerplichtambtenaar van de gemeente kreeg vorig jaar 127 meldingen van spijbelen of te laat komen. Dat is een flinke toename ten opzichte van een jaar eerder toen er nog maar 88 gevallen waren. Dit betekent echter niet dat er ook daadwerkelijk meer verzuimd wordt. Volgens de gemeente zijn de contacten tussen de scholen en de leerplichtambtenaar verder verbeterd, waardoor meer meldingen komen. Ook is er bijvoorbeeld een preventief spreekuur op het Pieter Zandt College in Kampen gestart, waar relatief veel Genemuidenaar op school zitten.

Bij de 127 meldingen zijn 91 leerlingen betrokken. De gemeente nodigde er 42 uit voor een goed gesprek op het gemeentehuis, samen met de ouders. 31 daarvan kregen vervolgens een laatste waarschuwing. Ook het aantal ‘luxemeldingen’ (vaak in verband met ouders die op vakantie willen) is gestegen van 36 naar 39. Vorig jaar waren er ook meer vroegtijdige schoolverlaters, jongeren die voor hun 18e van school gaan zonder diploma. Dit aantal steeg van 27 naar 37.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500