26 april 2024 t’ Olde Staduus

Afscheid nemen bij Ruutvoorn

Geplaatst op: 6 april 2015

Afscheid voor speelsters en trainers Ruutvoorn

De enige wedstrijd in de derde divisie B werd zaterdag in Genemuiden gespeeld. En voor een aantal  mensen bij Ruutvoorn niet zomaar een wedstrijd, want er werd flink afscheid genomen. Speelsters Henriet Kolk en Henriette Eenkhoorn hebben namelijk besloten hun volleybalschoenen aan de wilgen te hangen. Henriet speelde bijna tien jaar in dames 1 en Henriette was er de afgelopen vijf jaar bij.

Beide dames hebben een belangrijke rol gespeeld binnen het damesteam dus het hele team wilde dan ook een leuke laatste pot voor thuispubliek spelen. Ook de trainers / coaches Eddie van de Wetering en Edwin van der Haar namen afscheid na vijf jaar het damesteam te hebben begeleid.

Tegenstander was zaterdag C.S.V., dit team staat op de een na laatste plek. C.S.V was er daarom op gebrand zoveel mogelijk punten mee naar Zwolle te nemen en startte dan ook voortvarend. Ruutvoorn leek wat zoekend, maar na enkele really’s begon Ruutvoorn meer haar eigen spel te spelen. Alita Bakker kwam bij 8-10 achterstand aan serve en wist door te serveren tot 17-10. Het zelfvertrouwen steeg hiermee, maar kreeg even later al weer een knauw door een wat rommelige fase. Het werd zelfs nog 22-20 voor C.S.V, maar Ruutvoorn pakte daarna door en won de eerste set met 25-22.

In de tweede set ging het tot halverwege wat gelijk op. Henriet Kolk wist toen een goede servesserie te maken. Marlon Verhage speelde sterk aan het net en Els Hermeler scoorde aan de buitenkant veel. Dit alles samen zorgde ervoor dat er met 25-50 weer een set binnengehaald werd.

In de derde set was de servesdruk wat minder waardoor C.S.V in de wedstrijd bleef. Ze waren zelfs als eerste bij de 20 punten, maar Ruutvoorn liet het weer de setwinst niet aan haar neus voorbij gaan. De passes lagen vanaf deze set iets beter waardoor de gevaarlijke middenaanval van Ruutvoorn wat meer benut kon worden.  Met 25-22 werd ook deze set gewonnen.

In de vierde set was het weer C.S.V wat voorop ging in de punten. Deze keer wist Ruutvoorn het tij niet te keren. Wel was er de dubbele publiekswissel voor eerder genoemde dames. Henriet en Henriette werden met een zeer langdurig applaus van de tribune naar de kant gehaald. Hierna ging de set verloren. Maar met de vier bij te schrijven punten gingen de dames tevreden naar de kantine.

Ook beide coaches zijn in het zonnetje gezet.