Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterlanders scheiden afval goed

Geplaatst op: 9 april 2015

Inwoners van Zwartewaterland hebben er voor gezorgd dat 72% van hun afval hergebruikt kan worden. Daarmee is het percentage hergebruik flink gestegen. De landelijke doelstelling van 65% hergebruik in 2015 is hiermee gehaald en de doelstelling van 75% hergebruik in 2020 komt in zicht. Inwoners van Zwartewaterland hebben gemiddeld 90 kilo restafval per jaar. Dat blijkt uit de grondstoffenmonitor 2014 van ROVA.

Dat de inwoners van Zwartewaterland zo goed hun afval en grondstoffen scheiden is ook landelijk niet onopgemerkt gebleven. Tijdens het Gemeentelijk Afvalcongres ontving de gemeente een nominatie voor de  Recycle Awards. De gemeente was genomineerd voor de beste prestatie op gebied van de inzameling van kunststof (plastic verpakkingen, blik, sap- en zuivelpakken).

Naast de afvalcijfers en -percentages in de grondstoffenmonitor zijn ook de resultaten van het inwonerstevredenheidsonderzoek bekendgemaakt. ROVA laat tweejaarlijks een onafhankelijk bureau onderzoek doen naar de tevredenheid over de afvalinzameling.

Inwoners van Zwartewaterland geven de afvalinzameling het rapportcijfer 7,5. Vergeleken met 2012 is de gemiddelde tevredenheid gestegen. In 2012 was het cijfer 7,4.  Inwoners zijn vooral meer tevreden over het milieubrengstation en de inzameling van groente-, fruit-, en tuinafval.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500