Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mannenontbijt was ‘ontzettend mooi’

Geplaatst op: 11 april 2015

Foto Klaas Noordstra

‘Ontzettend mooi’, was het mannenontbijt in het Hervormd Centrum volgens aanwezige Roelof Harm Lok. 110 mannen uit Genemuiden, van alle kerkelijke richtingen, nuttigden daar zaterdag een ontbijt en de opbrengst daarvan is voor de restauratie van het kerkorgel. De ochtendsessie heeft vermoedelijk zeker duizend euro opgeleverd. De organisatie was in handen van de Crea van de vrouwenvereniging van de kerk.

Voor een tientje konden de mannen een smakelijk ontbijt nuttigen. “Dit deed niet onder voor een ontbijt in een mooi restaurant. Alles was er, vleeswaren, yoghurt, fruit, noem maar op. En bijna alles was gesponsored door onder meer de Boni en Nijboer”, vertelt Lok. Volgens hem was de opkomst boven alle verwachting. Ze gingen uit van zeventig man. “En deze week hadden we al 110 aanmeldingen. Stond er gisteren nog een stukje in De Stentor ook. Toen waren we nog even bang dat er teveel mensen zouden komen. Je moet toch maar goed schatten hoeveel eten je nodig hebt. Maar we hadden meer dan genoeg. Als iemand met honger is weggegaan, ligt dat aan hem zelf…”, lacht Lok.

Stemmen om het ontbijt wekelijks te houden, gingen zaterdag al op. “Maar dit moet een speciale gelegenheid blijven. Zeker voor herhaling vatbaar in ieder geval”, zegt Lok. Het idee ontstond trouwens na de High Tea voor vrouwen van een paar maanden terug. Toen kwamen er ook veel dames naar het Hervormd Centrum. “We moeten ook iets voor mannen doen, klonk het toen uit gekkigheid. Daar is dit uit voortgekomen.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500