Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Samenzang in Bovenkerk Kampen

Geplaatst op: 13 april 2015

Op zaterdagmiddag 18 april is er weer een samenzangmiddag in de Bovenkerk te Kampen. Minne Veldman zal de samenzang begeleiden op het majestueuze Hinsz-orgel. Na het succes van de samenzangmiddag en cd van vorig jaar, zal er ook nu een cd-opname worden gemaakt door STH Records.

 

De middag begint om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Halverwege is er een pauze met koffie, thee en muziekverkoop. Ook de cd van de samenzangmiddag van vorig jaar wordt te koop aangeboden.

 

Op het programma staan ook dit jaar bekende psalmen en gezangen, die ritmisch zullen worden gezongen, ingeleid met afwisselend korte en wat langere voorspelen. De zangers en zangeressen kunnen op een videoscherm de organist zien spelen, zodat ook zichtbaar is wanneer en hoe er gezongen moet worden. Het zal een spontane en interactieve middag zijn, gekenmerkt door een energieke manier van zingen en spelen, met nadrukkelijke aandacht voor de inhoud van de liederen.

 

De unieke akoestiek en het prachtige orgel maken samenzang in de Bovenkerk tot een geweldige belevenis! De deuren van de kerk worden om 14.00 uur geopend. De toegang is gratis en iedereen, man en vrouw, jong en oud, is van harte welkom.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500