Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 augustus 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kwekerij bij Lenteheuvel open

Geplaatst op: 15 april 2015

Na een winter waar maar geen eind aan leek te komen, is het dan toch zover: Kwekerij/Tuincentrum De Beukenhof opent voor het eerst haar deuren op zaterdag 18 april. Van 08.00 – 17.00 zijn bezoekers van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje het uitgebreide assortiment te bewonderen. Voor de kinderen is er een springkussen aanwezig.

De Beukenhof staat onder leiding van Jeroen van Hasselt en bevindt zich op het terrein van zorgboerderij Lenteheuvel aan de Velde 5. De werkzaamheden worden volledig uitgevoerd door cliënten van de zorgboerderij, die hier veel plezier aan beleven. Onkruid wieden, schoffelen, planten stekken en de verkoop: er is genoeg te doen. Het assortiment omvat meer dan zevenhonderd verschillende soorten vaste planten, bomen, heesters en eenjarige zomerbloeiers.

De laatste puntjes moeten nog op de i gezet worden, maar als alles af is zijn er ook bloembollen en mooie hangers te koop. Tevens is het mogelijk om een bestelling te plaatsen, die binnen een dag geleverd kan worden. Als extra service is het zelfs mogelijk om bestellingen aan huis te laten bezorgen. De opbrengst van de verkoop wordt onder andere gebruikt voor de aanschaf van nieuwe kruiwagens en gereedschap. Op deze manier kunnen de cliënten prettig en veilig blijven werken.

Familiedroom

Volgens Jeroen van Hasselt is de kwekerij een echte aanwinst voor Zwartsluis en een familiedroom die uitkomt. “Onze hele familie heeft groene vingers. Mijn vader Marinus is de eigenaar van de kwekerij. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het denkwerk en regelt het transport vanaf kwekerijen en groothandelaren. Onze hele familie is erbij betrokken. Zelf kweekte ik al planten op bij kwekerij Fritillaria, verderop in de Velde. Op deze plek mag echter geen particuliere verkoop plaatsvinden en dat is op Lenteheuvel wel toegestaan. Een mooie kans dus, ook voor mijn zoon die gedeeltelijk verlamd is. Hij kan hier prettig werken. Mijn andere zoon studeert aan de Groene Welle en het is de bedoeling dat we stageplekken gaan aanbieden. Deze studenten hebben vaak veel kennis van planten en kunnen veel betekenen voor de kwekerij. Andersom kunnen ze ook weer veel leren door de combinatie met de zorgtak. Met deze kwekerij is er nog meer invulling gegeven aan zorgboerderij Lenteheuvel als woon-, leer- en werkplek.”
De Beukenhof heeft een mooie leus: vakkennis = plantenkennis. De familie Van Hasselt kan u er alles over vertellen. Binnenkort komen er ook bordjes bij elke plantensoort die de bloeitijd en dergelijke aangeven. De Beukenhof levert echter niet alleen aan particulieren. Veel planten gaan naar tuinontwerper Harry Pierik uit Zwolle, die de planten gebruikt binnen zijn sfeervolle tuinontwerpen. Jeroen is erg dankbaar voor alle hulp van buitenaf. Zo heeft Van Den Berg uit Zwartsluis het meubilair in de verkooppost geleverd en De Vollenhoofsche Poort verzorgt de hapjes met de opening. De broodjes hamburger en frisdrank wordt weer geleverd door de Albert Heijn uit Genemuiden. Jeroen: “Dankzij deze bedrijven kunnen we er een mooie openingsdag van maken en we hebben nog veel meer plannen. We werken namelijk aan een webwinkel op onze site www.de-beukenhof.eu om het plaatje helemaal compleet te maken.”

Krachtig concept

De Beukenhof is kleinschalig opgezet en makkelijk te bereiken. Jeroen: “We zullen eerst op woensdag, vrijdag en zaterdag geopend zijn van 08.00 – 17.00 uur. Later bekijken we of we de openingstijden verruimen.” Aan alles is te horen dat Jeroen overtuigd is van de kracht van De Beukenhof. “Bii grote tuincentra heb je weliswaar alles onder één dak, maar het is daar ontzettend druk en je betaalt veel meer voor planten dan bij ons. Bovendien kunnen mensen hier zo even aan komen waaien op de dagen die we open zijn, het is vlakbij Zwartsluis en ook Hasselt is niet ver weg. Natuurlijk blijft de grootste kracht de toegevoegde waarde door de zorg die we verlenen.”

20% korting op het hele assortiment

Bij deze is iedereen van harte uitgenodigd om zaterdag een kijkje te komen nemen. Als speciale actie hanteert de kwekerij een kortingspercentage van 20% op het hele assortiment. Deze actie loopt tot en met Koningsdag, waarop de kwekerij ook geopend zal zijn. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de Facebookpagina van Kwekerij/Tuincentrum De Beukenhof.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500