Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Fietsdriedaagse in kernen Zwartewaterland

Geplaatst op: 17 april 2015

Voor het eerst wordt in Zwartewaterland een fietsavond driedaagse georganiseerd waarmee een goed doel wordt ondersteund. De organisatie is in handen van Rotary Zwartewaterland en het goede doel is het Groen team van In Balans, een organisatie die voornamelijk in Zwartewaterland actief is. “Zo vangen we twee vliegen in een klap: lekker actief bezig en een goed doel ondersteunen” aldus Marry Oostijen van Rotary.

De data zijn 9, 10 en 11 juni en de start is iedere avond in een andere kern, de eerste avond in Zwartsluis, vervolgens op woensdagavond in Genemuiden, en daarna op de laatste avond in Hasselt bij In Balans.  Er zijn prachtige routes uitgestippeld van plm. 25 km rond de 3 kernen, de deelnemers krijgen een routekaart met een beschrijving van bezienswaardigheden op de route.

Het is Rotary er om te doen de inwoners van Zwartewaterland te laten zien hoe mooi de diverse kernen zijn en de inwoners met elkaar en elkaars woonomgeving kennis te laten maken. Daarnaast gaan de opbrengsten naar een goed doel, en voor de eerste keer is gekozen voor het groen team van In Balans, zij zitten te springen om goede degelijke werkkleding. In Balans biedt sociale werkgelegenheidsprojecten voor mensen die in het huidige maatschappelijke systeem moeilijk aansluiting vinden.

De voorbereidingen voor de fietsavond driedaagse zijn bijna rond, en zodra de wijze van inschrijven e.d. bekend is zullen er nadere berichten volgen. Informatie op www.rotary.nl/zwartewatersteden/

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500