Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan Albert mist de Mattenschippersrace

Geplaatst op: 17 april 2015

Jan Albert in Venezuela

“Helaas mis ik de Mattenschippersrace…”, mailt Jan Albert de Jonge vanuit Paramaribo. De Genemuidenaar loopt stage aan boord van een vrachtschip en reist zo ongeveer de hele wereld over. De afgelopen weken was hij in respectievelijk Georgetown, Trinidad en Venezuela. “In Venezuela hebben we meerdere partijen bulk en bigbags geladen voor Rotterdam en Antwerpen. Daarna voeren we anderhalve dag over de rivier Orinoco weer naar buiten toe.”

“Georgetown was onze volgende haven. Daar hebben we een vrachtje containers opgehaald met als bestemming Rotterdam. Na Georgetown doorgevaren naar Paramaribo. Daar nog enkele pallets geladen in het ruim en een kleine deklast containers gezet. Zondagmorgen tijdens het hoog water weer over de rivier naar zee toe met als volgende haven Rotterdam.

De eerste paar dagen van deze reis was de zee een beetje aan de ruwe kant. De deining is gisteren en eergisteren gelukkig wat afgenomen en vanochtend leek het wel een spiegeltje. Vlak voor werktijd vanochtend kwam er nog een walvis voorbij zwemmen. De temperatuur begint weer wat normaler te worden met een gemiddelde van 24 graden in de middag.

Snelheid is inmiddels toegenomen naar een dikke 12 knopen (22 km/h). Verwachte aankomstdatum in Rotterdam is nu 27 april. Hier hoop ik af te monsteren en naar huis toe te gaan. Al met al een zeer geslaagde stageperiode gehad!”

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500