Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bescheiden medailleoogst DEK

Geplaatst op: 20 april 2015

De Eerste Kolk zwom zaterdag deel 5 van het Minioren-circuit in zwembad Tijenraan in Raalte. Deze wedstrijd staat alleen open voor de jongere zwemmers tot ongeveer 13 jaar. DEK kwam met 14 zwemmers aan de start. Er werden twaalf PR’s gezwommen. Het lukte Tim Bosman, Laurens Curfs, Isa Koobs en Laurens van de Pligt zelfs twee PR’s neer te zetten. Knap, want een zwemmer zwemt over het algemeen twee nummers per wedstrijd. Sophie Leusink zette de grootste verbetering van haar PR (119%!) neer op de 100 meter rugslag.

De medailleoogst was wat bescheidener deze keer: viermaal Brons; voor Robin van den Berg, Anouk Bosman, Harryelle Eenkhoorn en Maritha de Jager. Laurens Curfs werd tweede op de 200 meter vlinderslag.

De overige zwemmers hebben uiteraard ook hun uiterste best gedaan en mogen genoemd worden:  Lennard Beens (4e op de 200 meter vrije slag), Myrthe Bosman (4e op de 100 meter rugslag), Arie de Jager (4e op de 200 meter wisselslag met een PR) Fabienne van Luijk (10e op de 100 meter vrije slag) en tot slot Naomi van der Sluis (8e op de 100 meter wisselslag met een PR).

De totale uitslag van de wedstrijd is na te lezen op www.dekgenemuiden.com Daar vindt u ook foto’s en filmpjes en uiteraard meer informatie over wedstrijdzwemmen.

Zaterdag 25 april zwemt DEK opnieuw vanaf 14.30 uur in Raalte (Tijenraan): dan deel 4 van de Swimkick, weer een wedstrijd voor de jongere zwemmers.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500