Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

PvdA wil ouderen ondersteunen

Geplaatst op: 20 april 2015

PvdA Zwartewaterland biedt ouderen ondersteuning aan bij de nieuwe regeling voor huishoudelijke hulp. De gemeente gaat zogenoemde ‘keukentafelgesprekken’ voeren voordat de nieuwe situatie op 1 juli ingaat. “Als die gesprekken onduidelijkheid opleveren of mensen drempelvrees hebben om bij de gemeente aan te kloppen, kunnen ze bij ons terecht”, zeggen Klaas Eenkhoorn en Bert Rorije.

Ongeveer 350 Zwartewaterlanders zijn aangewezen op huishoudelijke hulp. Zij ontvingen onlangs een brief van de gemeente. Daarin staat hoe de huishoudelijke vanaf 1 juli is geregeld. Mensen moeten die in principe zelf betalen, met de bijstand en de Huishoudelijke Hulp Toelage als vangnet. “Wij merken dat die veranderingen veel onrust en onzekerheid opleveren. Logisch, omdat juist ouderen moeite hebben met veranderingen. Ze piekeren over de praktische én financiële en gevolgen. Wie begeleiding nodig heeft, willen wij helpen”, zegt Eenkhoorn.

Samen met Frans Koffrie vormen Rorije en Eenkhoorn het ombudsteam van de PvdA. Ze benadrukken dat het Wmo-loket van de gemeente in eerste instantie het aanspreekpunt is. “Maar sommige mensen vinden het lastig om daarmee in gesprek te gaan of ze weten niet goed de weg. Wij willen ze daarbij begeleiden. Ook als ze na de keukentafelgesprekken met de gemeente veel vragen zitten, kunnen ze bij ons terecht”, legt Rorije uit. Op die manier hoopt de PvdA ook te ervaren hoe de veranderingen in de praktijk uitpakken.

Eenkhoorn en Rorije benadrukken dat de ondersteuning niet betekent dat de PvdA bezorgd is over de aanpak van de gemeente. “Maar mensen zoeken duidelijkheid en antwoorden op hun vragen. En laten we wel zijn: het is al bijna 1 juli. Wij willen ouderen helpen die zelf de weg niet weten te vinden. Ze staan er niet alleen voor.”

Behoefte aan hulp? Bel dan met Klaas Eenkhoorn (06-5432 8373) of Bert Rorije (06-3483 0581)

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500