Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veergat? De Ziel? Maximaplein?

Geplaatst op: 20 april 2015

De inzendtermijn voor een naam voor het nieuwe centrumplein is gesloten. Vermoedelijk wordt de nieuwe naam bij de officiële opening bekend gemaakt. Aannemer KK Heutink en de gemeente plannen een bijeenkomst met de nieuwe winkels. Bij de redactie van Genemuiden Actueel kwamen de afgelopen periode meer dan honderd inzendingen binnen. Dit na een oproep in samenwerking met KK Heutink.
Ook de Vrienden van Oud-Genemuiden stuurden een naam in. Zij dachten met maar liefst 24 vrijwilligers na over een goede titel voor het prominente plek dat is ontstaan. ‘Op ’t Veergat’, zou het volgens de stichting moeten worden.
En daarbij sluiten ze aan op een aantal andere inzendingen van wat oudere Genemuidenaren. “Vroeger noemde iedereen die plek ’t Veergat. Ik heb daar zelfs nog geschaatst”, vertelt mevrouw Fuite bijvoorbeeld. Andere Genemuiden hebben recentere herinneringen. Zij komen regelmatig met ’t Olde Noaberplein op de proppen, vernoemd naar het garagebedrijf van Naberman dat hier decennialang was gevestigd.
Meer historische namen komen voorbij, zoals De Ziel, Demping, De Pauw en de Helling, maar ook bijvoorbeeld Maximaplein, Burgemeester Rietkerkplein, Navaliaplein, de Botterwerf, het Marktplein en Dokter Provo Kluit Plein.
Gepubliceerd door Erik Driessen

5 thoughts on “Veergat? De Ziel? Maximaplein?

 1. bart schreef:

  het kaabee plein had veel meer mensen aangesproken uit de reacties die ik heb gehoord

 2. Erik Driessen schreef:

  Zo moet je het niet zien Nick….de suggestie heeft alleen de shortlist niet gehaald 😉

 3. Nick schreef:

  Jammer dat ‘Erreman van Pietien Plaza’ wordt geboycot.

 4. Tamara schreef:

  Volgens mij is dit bericht toe aan een update, het naambord is inmiddels al geplaatst

 5. Diniggie schreef:

  Nou, de nieuwe naam is vanmiddag al onthuld volgens persbericht wat ik net heb gelezen, niet bijster origineel.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500