Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider trio pakt punt in Zwartsluis

Geplaatst op: 25 april 2015

Gerhald Visscher scoort twee keer voor Meppel. Foto Henk Kuik

Een voetbalwedstrijd in de tweede klasse met vier Genemuidenaren in het veld en nog eens twee voormalig spelers van Sportclub Genemuiden. Dat gebeurt niet vaak. Bij DESZ – FC Meppel was dat zaterdagmiddag wel het geval. En Genemuidenaar Gerhald Visscher scoorde nog eens twee keer ook namens Meppel in de streekderby die in 2-2 eindigde.

De tweede goal van de in Groningen studerende Genemuidenaar mocht er zijn. Een afgeslagen bal draaide hij met veel gevoel in de rechterkruising. Daarmee sloeg hij meteen terug nadat Danny Moorman een corner tot doelpunt promoveerde. Buiten die twee namen speelden bij FC Meppel ook Sijmon Jansen en Sjaak Buitink mee, terwijl bij DESZ Henrico Abma onder de lat stond. Rechtsback van Meppel is Dirk Jan van der Meulen, die ook jarenlang voor Genemuiden speelde.

Visscher rijdt drie keer in de week met Jansen en Buitink naar Meppel. “Al kom ik zelf ook vaak rechtstreeks uit Groningen. Tot de winterstop reed ook Gerco Eenkhoorn mee, maar hij is na een blessure afgehaakt. Wij hebben het goed naar de zin in Meppel. Het is een leuke ploeg. Alleen jammer dat we zoveel punten tegen mindere tegenstanders hebben laten liggen. Voor de winter draaiden we goed, maar ook door blessures zijn we wat afgehaakt”, vertelt Visscher als hij van het veld op sportpark de Cingellanden loopt.

Zelf scoorde hij dit seizoen al elf keer. Ook tegen DESZ speelde Visscher een degelijke wedstrijd. Redelijk teruggetrokken, maar toch af en toe gevaarlijk mee opkomend. Met wat meer geluk had een overwinning op DESZ er zelfs ingezeten. “DESZ heeft een hechte ploeg. Wij ook wel, maar we zijn te wisselvallig geweest”, vertelt Visscher, die desondanks nog volop kans op de nacompetitie heeft met de ploeg uit Meppel.

Of hij zelf volgend seizoen nog in het groen-witte shirt speelt is niet zeker. “Het is nog geen 15 juni…”, zegt hij cryptisch over de dag dat de overschrijvingstermijn sluit. Wellicht is de combinatie met studiestad Groningen en zijn werk in de punt van de provincie straks een struikelblok. Een terugkeer naar Genemuiden wordt het zeker niet, zegt Visscher. “In ieder geval komend jaar niet. Dan zou ik moeten aansluiten bij de tweede selectie. Ik ben ooit weggegaan omdat ik wilde kijken waar mijn plafond ligt. Daar ben ik nog druk mee bezig.”

De andere Genemuidenaren speelden zaterdag onopvallender. Buitink werd in de tweede helft gewisseld, Jansen lag redelijk aan banden bij de Sluziger verdedigers en Abma speelde een behoorlijk foutloze wedstrijd. Danny Moorman scoorde twee keer uit standaardsituaties (vrije trap en corner) en Van der Meulen speelde degelijk. Ook DESZ kan de nacompetitie nauwelijks meer ontgaan.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500