27 april 2024 t’ Olde Staduus

Genemuiden mist de bekerfinale

Geplaatst op: 29 april 2015

Tip houdt Korf van de bal af

Sportclub Genemuiden is woensdagavond uit de beker geknikkerd door VV Staphorst. Het werd in Staphorst 1-0. En op die nederlaag was eigenlijk niet zo veel af te dingen. De hoofdklasser was feller, won meer duels en kreeg ook meer kansen dan de gedegradeerde Topklasser.

De halve finale verliep precies zoals vooraf gedacht en misschien wel gevreesd. Staphorst was fel en probeerde te voorkomen dat Sportclub Genemuiden aan voetballen toekwam. En in die opzet lukte de thuisploeg, zonder zelf tot goed voetbal te komen overigens. Tot veel kansen kwam het daardoor niet in de saaie eerste helft. Pomstra schoot voor Staphorst op de paal en voor Sportclub kreeg Ties twee kopkansen. De een werd fantastisch gered door de Staphorster keeper, een tweede poging belandde op de kruising.

Na rust kwam Staphorst stormachtig uit de kleedkamer. Dat leidde tot veel druk, kansen en een schot op de paal, maar aan de andere kant schoot Korf voorlangs. Daarna bleef Staphorst de iets betere ploeg, maar de echte storm ging al snel liggen. Bij Sportclub kwam Frank Jansen vrij snel in de ploeg voor Martijn Jansen. Beiden kwamen eigenlijk nauwelijks in het stuk voor.

Beste kans voor Genemuiden was voor Jacco Riemens. Die creëerde hij zelf met zijn snelheid. Een solo vanaf de middenlijn eindigde echter vlak naast de goal. Daarna volgde een serie van corners voor Genemuiden, maar echt gevaarlijk werden die niet. Aan de andere kant wist De Jong wel voor Staphorst te scoren uit een onoverzichtelijke situatie na een hoekschop. Toen stonden er nog twaalf minuten op de klok.

Genemuiden kwam daarin niet verder dan een merkwaardig schot van Rotman dat op de lat uiteen spatte. In de counter was Staphorst veel gevaarlijker. Daardoor kwam de 1-0 niet in gevaar en mag Staphorst op 15 mei de beker zien te bemachtigen. Voor Genemuiden eindigt het seizoen kleurloos.