Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe eigenaar Waterlelie

Geplaatst op: 3 mei 2015

Sander Klaver is sinds 1 mei het gezicht van Café De Waterlelie in Belt-Schutsloot. Uitbater Joop Nijenhuis stopt na ruim dertig jaar en draagt het stokje aan hem over. Sander heeft er zin in. “De horeca heb ik altijd leuk gevonden. Ik heb twee seizoenen bij Joop gewerkt. Hij ging met pensioen en ik wilde wel voor mijzelf beginnen. Anderhalf jaar geleden is het idee van de overname ontstaan en nu is het zover. Joop gaat met pensioen en wil nu eindelijk ook wel eens een weekend vrij”, grapt Sander.

Het eetcafé is een gezellig bruin café waar je een hapje kunt eten. “Wij hebben een uitgebreide lunchkaart en een grote dinerkaart met als specialiteit Schweine Haxe. Dit is iets unieks, wat je in de omgeving bijna niet op de menukaart ziet en waar mensen voor terugkomen. Wij krijgen niet alleen gasten binnen in ons eetcafé, ook komen er veel mensen voor het terras met uitzicht op de Kleine Belterwijde waaronder veel watersporters en fietsers. In eerste instantie laat ik het bij dit concept. In de loop van tijd zal de menukaart wel eens wisselen, verder niet. Het moet een bruin café blijven”, aldus Sander.

Hij vervolgt: “In de weekenden en wanneer mogelijk helpt mijn vriendin Corine de Witt mij. Wij wonen samen naast het café en Corine heeft door de week haar eigen werk. Petra Kleinsmit blijft de kok en ik ben ook blij dat Arie Lassche hier betrokken blijft. Al die jaren was hij bij Joop ook het ‘manusje van alles’. Arie is hier elke dag. Hij komt bij dag en dauw de boel opstarten en dan staat alles om 9 uur klaar. Overdag doet Arie het verhuur van de boten en zo nodig springt hij bij achter de bar of in de keuken. Hij kan bijna alles. Naast vast personeelslid Jacqueline Mulder in de bediening heb ik een aantal oproepkrachten voor in de keuken en in de bediening. Van werknemer ben ik nu werkgever. Dat is best even wennen en het is nog niet helemaal tot mij doorgedrongen. Dit eerste seizoen blijft Joop mij begeleiden bij de zaken die hij voorheen altijd zelf deed zoals de inkoop.”

Sander deed zijn horeca ervaring op in Noordwijk in Grand Hotel Huis ter Duin. “Daar heb ik drieënhalf jaar gewerkt en Corine heb ik daar ontmoet. Op een gegeven moment wilde ik wel weer terug naar Belt-Schutsloot waar mijn familie en vrienden wonen. Joop wist dat ik horeca ervaring had en vroeg of ik bij hem kwam werken. Zo is het begonnen. Het eetcafé is een heel andere gelegenheid dan het grand hotel. Het café is heel toegankelijk en de gasten hier zijn gemoedelijker.”

Joop begon bij de Waterlelie als hulp in de winter. “Ik kende de familie Slagter, de eigenaren die toen zelf het café nog runden, omdat ik postbode was in Belt-Schutsloot. In het schaatsseizoen hielp ik hier wel eens. Ze wilden stoppen en ik wilde het wel graag overnemen.” Joop kijkt met plezier terug naar de jaren in De Waterlelie: “Het was supermooi om hier te werken. Het was niet alleen mijn werk, maar ook mijn hobby. Nu ga ik van mijn andere hobby’s genieten. Ik heb acht jaar geleden een fiets gekocht en heb daar misschien drie keer op gereden. Deze heb ik nu weggebracht om op te laten knappen en straks ga ik met mijn vrouw Marjan fietsen én wij gaan varen; dat vind ik eigenlijk nog veel leuker.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Nieuwe eigenaar Waterlelie

  1. Diniggie schreef:

    Ik wens Sander veel succes.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500