Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Koers sterk in Venlo

Geplaatst op: 3 mei 2015

Afgelopen zaterdag werd het wegseizoen op de step geopend in Venlo. In samenwerking met de Duitse stepbond is hier een prachtig evenement neergezet. Op deze wedstrijddag werd er gestreden op een criterium en een
estafette. Om half 1 begon de dag met een criterium voor de dames en de jeugd. De jeugd reed 25 minuten en de dames moesten één uur.

Het criterium werd op een zeer technisch parcours gereden. Op de 1450 meter lange wielerbaan zaten een viertal scherpe bochten die de nodigde techniek vereisten. Van deze scherpe bochten werd ook regelmatig gebruik gemaakt door een stepster in de kopgroep om bij de rest weg proberen te sprinten. Hermien Koers, Diana Klooster en Alice Klooster reden in deze kopgroep. Alice Klooster wist na 35 minuten een aantal ronden weg te komen, maar kon de
voorsprong helaas niet volhouden tot het eind. Ze werd weer ingehaald en achtergelaten. Hermien Koers en Diana Klooster moesten het toen nog doen voor stepteam Selles Kamperzeedijk.

In de laatste bochten naar de finish toe moest het gebeuren. Hermien Koers zag haar kans en schoot snel als eerste de bocht in. Deze actie bezorgde haar de eerste positie in de eindsprint. Deze eerste positie wist ze tot de
finish vol te houden en daarmee legde Hermien Koers beslag op het eremetaal.
Diana Klooster was net niet snel genoeg in de eindsprint en viel helaas buiten de prijzen. Bij de dames junioren wist Josine Akkermans na een sterke race beslag te leggen op de tweede plaats.

Het broertje van de zusjes Klooster presteerde beter dan zijn zussen: hij werd na een mooie wedstrijd tweede bij de heren pupillen.

Na de wedstrijd van de dames en jeugd, waren de heren aan de beurt. Zij reden ook één uur. Brian Veltman reed sterk mee in de heren veteranen categorie en wist als vijfde te eindigen.

Vervolgens was het tijd voor de estafette. Bij een estafette wordt er
gereden met teams van 2 of 3 personen. Na elke ronde wordt de step
doorgegeven aan een teamgenoot, die vervolgens een ronde voluit moet
steppen. Voor de estafette werd het parcours ingekort naar 1100 meter. Na
spannende wissels en vermoeide benen, mocht er na 40 minuten eindelijk
gefinisht worden. De damesteams van Selles wisten als tweede en derde te
eindigen.

Het stepteam maakt zich nu op voor de volgende wedstrijd op 16 mei in
Twente.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500