Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

EGSV met vijf teams naar landelijke finale

Geplaatst op: 17 mei 2015

EGSV heeft zich met vijf teams Acrogym geplaatst voor de landelijke finale. Dat gebeurde tijdens de halve finale in Zwolle. EGSV had zich met acht teams geplaatst voor deze wedstrijd, maar reisde helaas af met zeven teams. Het junioren team bestaande uit Pien Feenstra, Britt Visscher en Ashley Jager moest zich namelijk afmelden vanwege een breukje in de elleboog van Pien. De andere zeven teams waren klaar voor deze wedstrijd en begonnen vol goede moed aan de wedstrijd.

Als eerst was het de beurt aan het junioren duo Laura Heij en Ronja Kubbenga. Zij zetten een foutloze oefening neer, maar de concurrentie bleek net iets te sterk. Met een score van 24.15 werden zij 9e en zijn zij eerste reserve voor de landelijke finale. In de ochtendwedstrijd was het ook de beurt aan de twee E senioren trio’s van EGSV. Het trio Diede Pleijsier, Maran Eenkhoorn en Noëlle ten Hoeve hadden wat kleine aanpassingen aan de oefeningen gedaan en deze werd nu gewaardeerd met een score van 25.05 wat een mooie 6e plek opleverde en doorstroming naar de finale. Het trio Marlot Doornwaard, Inge Thiele en Jenice van Dijk kwamen daar net iets boven met een score van 25.10 en zij werden dan ook 5e en plaatsen zich ook voor de finale.

’s Middags was het de beurt aan de D niveau trio’s. Myrthe Beens, Lana van der Haar en Joyce van Dalfsen hadden een nieuw element toegevoegd aan hun oefening waarbij zij helaas een foutje maakten. De jury was streng en keurde vervolgens het gehele element ook nog eens af en hierdoor daalde het moeilijkheidscijfer van de oefening en haalden zij een score van 21.30. Het limiet van 24 punten hebben zij hiermee helaas niet gehaald. Een teleurstelling voor de Nederlands Kampioen E senioren van vorig jaar. Meer geluk was er voor de twee andere D niveau trio’s. Zij hebben het hele seizoen al laten zien dat ze gegroeid zijn en hebben mooie resultaten gehaald. Het trio Laureen Schurink, Anna-Fleur Netjes en Esther Tuinman haalden een mooie score van 25.20, werden 7e en stromen hiermee door naar de finale. Het trio Germaine van Dalfsen, Inge Breman en Brigitte van Dalfsen behaalden zelfs een goede score van 25.55. Een gedeelde derde score die helaas geen medaille opleverde voor dit team omdat het team uit Surhuisterveen technisch net 0,05 hoger scoorden. Zij werden dus 4e en stroomden uiteraard ook door naar de landelijke finale.

Tot slot was het de beurt aan het pupillen trio Zenna Eenkhoorn, Chiara Eenkhoorn en Maaike Roetman. Zij lieten geen foutloze oefening zien, maar de oefening werd wel gewaardeerd met een mooie score van 24.90. Dit bleek genoeg voor een 6e plek en doorstroming naar de landelijke finale.

EGSV begon dit seizoen met 13 E- / D-niveau teams en plaatst zich met maar liefst 5 teams voor de landelijke finale. Een score waar EGSV erg trots op is!

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500