Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van der Staaij en Bilder bij bijeenkomst SGP-jongeren

Geplaatst op: 23 mei 2015

“Gevraagd: 17 miljoen agenten!”: Op vrijdag DV 29 mei organiseert SPGJ-Zwartewaterland weer een jongerenavond. Ook dit keer kiest het bestuur voor een actueel thema, namelijk: Nationale veiligheid. Met o.a. dhr. C.G. van der Staaij, politiek leider van de SGP en de burgemeester van Zwartewaterland: dhr. E.J. Bilder.

Op straat en ook thuis, voelen veel mensen zich steeds onveiliger. In de steden, maar ook op het platteland. O.a. de bloederige aanslag woensdag 7 januari op een redactie in Parijs, boezemt bij velen angst in. Is zo’n aanslag in Nederland te verwachten en zou voorkomen kunnen worden? Niet alleen terrorisme, maar ook rellen, overlast en inbraken in allerlei plaatsen en geweld tegen politie, spoorweg- en ambulancepersoneel lijken onderdeel te zijn van de nieuwe ethiek in Nederland.

Hierover gaat het tijdens de komen de SGPJ-avond. We hebben een aantal sprekers uitgenodigd om het thema vanuit verschillende oogpunten te bekijken en bekritiseren. Onze eerste spreker is dhr. Van der Staaij, tweede kamer lid en politiek leider van de SGP. Hij beheert de portefeuille Veiligheid en Justitie en zal vanuit zijn expertise zijn visie geven over de hedendaagse situatie en de standpunten daarover van de SGP. Daarnaast zal burgemeester Bilder een lezing geven over veiligheid in de gemeente. Hij weet als geen ander hoe de afspraken die gemaakt worden in Den Haag doorwerken in de gemeente.

Kortom: het belooft een zeer interessante avond te worden, waar iedereen natuurlijk hartelijk welkom is! De avond zal gezellig worden afgesloten met een hapje en een drankje. De avond zal gehouden worden in de Bethelkerk te Genemuiden, aanvang 19:45 uur. Inloop vanaf 19:30 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500