Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
31 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Drie dagen fietsen door Zwartewaterland

Geplaatst op: 25 mei 2015

“Om je medeburgers te leren kennen en om te laten zien hoe bijzonder en mooi de omgeving van Zwartewaterland is”. Dat is volgens Marry van Oostijen, lid van Rotary Zwartewaterland, de insteek om een fietstocht te organiseren voor het goede doel Stichting In Balans. Elke dag start de fietstocht vanuit een andere plaats uit de gemeente en fietsen de deelnemers een parcours van 25 kilometer, vol bezienswaardigheden.

“Iedereen kan meedoen, zowel jong als oud. Want hoe leuk is het om weer nieuwe prachtige plekken te ontdekken in je omgeving?”, aldus Marry. De deelnemers betalen een bedrag van €30,– en ontvangen daarvoor een routekaart en uitleg van de bezienswaardigheden. “Uiteraard kunnen deelnemers zichzelf ook laten sponsoren”, glimlacht Marry. Iedere fietstocht wordt afgesloten met koffie, thee en lekkernijen, gesponsord door Bakkerij Roy Ekkelenkamp, restaurant De Burgemeester, Bakkerij Slager, Kwalitaria en Ambachtsbakkerij Wim Blom. De fietsavonden vinden plaats op 9, 10 en 11 juni. De eerste avond start bij restaurant De Burgemeester in Zwartsluis, de tweede op het Havenplein in Genemuiden en de laatste avond in Hasselt bij Stichting In Balans. Meer informatie over de fietstocht is te vinden op www.rotary.nl/zwartewatersteden

De opbrengst van de fietsavond3daagse gaat naar Stichting In Balans. Marry: “Dit is een lokale stichting die vooral actief is in de gemeente Zwartewaterland. Zij hebben dringend behoefte aan goede degelijke werkkleding en wij als Rotary willen daar graag aan bijdragen”. Stichting In Balans biedt sociale werkgelegenheidsprojecten voor mensen die in het huidige maatschappelijke systeem moeilijk aansluiting vinden. Hun hoofddoel is dat mensen in de eerste plaats ruimte krijgen om zinvol bezig te zijn en hun persoonlijke talenten zodoende te kunnen ontplooien.

Aanmelden

Na aanmelding ontvangen de deelnemers een deelnemerskaart thuis waarop zij invullen door wie ze gesponsord worden en/of wat ze zelf bijdragen. Enthousiaste inwoners kunnen zich inschrijven via de website www.rotary.nl/zwartewatersteden, of via de mail fiets3daagse.rotary@gmail.com

Marry: “We hebben veel plezier gehad aan voorbereidingen en vinden het waardevol om een activiteit te kunnen koppelen aan een goed doel”. Uiteraard hopen we op veel deelnemers, want dat zal Stichting In Balans ten goede komen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500