Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Beens-invasie in Staphorst

Geplaatst op: 26 mei 2015

Tweede pinksterdag staat in Staphorst al decennia lang in het teken van de NK Wegraces van de SOBW. Deze editie waren er uit Genemuiden drie coureurs afgereisd naar racecircuit de Tippe in Staphorst. Dat de drie coureurs allen de achternaam Beens dragen, maakte het dit jaar extra bijzonder. Christiaan, Jan en Reinier Beens vertegenwoordigden Genemuiden tijdens de altijd drukbezochte race.

Voor Christiaan Beens was het zijn racedebuut op het Staphorster circuit. Christiaan draait al jaren mee in de Nederlandse brommersprinttop, maar het circuitracen is een nieuwe stap in zijn carrière. Dat de Genemuidenaar ook voor het wegracen aanleg heeft bleek al snel. De eerste race verliep nog wat onwennig, maar in de tweede race draaide hij goed mee en wist met stabiele en steeds snellere rondetijden een keurig debuut neer te zetten.

Voor Reinier Beens was het een eenmalige terugkomrace na al jaren te hebben meegedraaid in de racewereld is hij vorig jaar gestopt met competitie racen. “Het was toch zwaarder dan ik had verwacht” aldus Reinier. “Vooral de laatste ronden was het afzien en mis je gewoon het ritme en de conditie”. Toch wist Reinier een achtste plaats te bemachtigen en hield hij deze goed vast tijdens de gehele race.

Jan Beens was ook deze race weer in staat het podium te bereiken. De afgelopen maanden laat de Genemuider coureur zien dat een kampioenschap niet onmogelijk is. Na zeer sterke races in Brakel en Emmen, wist Jan ook deze wedstrijd de derde plaats te behalen. “Het is super gaaf om voor zoveel publiek uit Genemuiden een podium plaats te behalen. Ze zijn in ieder geval niet voor niets gekomen…” aldus een lachende en zichtbaar tevreden Jan Beens.

“Nu richten we ons volledig op de brommersprint aanstaande zaterdag” verteld monteur en teammanager Robert de Lange. “Voor eigen publiek ga je toch  nog een stapje verder en we zullen er alles aan doen om de bekers in onze tapijtstad te houden”.

De randweg zal komende zaterdag weer het podium zijn van de snelste coureurs op 150 meter. Veel extra activiteiten en een gezellige sfeer staan garant voor een racespektakel voor jong en oud.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500