Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Lekker rustig aan de waterkant’

Geplaatst op: 27 mei 2015

Luka Visscher uit groep 5 viste vanmiddag mee. Tekst en foto's: Enrico Kolk

“Wat vinden jullie zo leuk aan vissen?”, vraagt Paul van der Ploeg aan de jeugd die hij deze middag visles geeft. “Als je een vis vangt, dan is dat wel leuk”, antwoordt er een. “Het is mooi om steeds beter te worden”, zegt een ander. Weer eentje: “Het is zo lekker rustig zitten aan de waterkant.”

Al jaren organiseert Van der Ploeg de visles voor jongeren. “Hier in Genemuiden heb je grote gezinnen, dus ontzettend veel jeugd. Nu zijn er meer dan dertig vissertjes, dat is best veel voor een visles. Maar als je in Zwolle kijkt, een veel grotere gemeente, daar hebben ze er bij zoiets maar tien.” Bij deze visles mogen er dan dertig kinderen vissen, bij een wedstrijd (die bijvoorbeeld vrijdag weer plaatsvindt) zijn het er gerust zestig, beweert Van der Ploeg.

Luka Visscher (9 jaar) is één van de jeugdige vissertjes. “Ik vind het leuk om te doen, vooral omdat je vissen kunt vangen”, vertelt hij. “Omdat ik nog niet zo goed mijn hengel op kan tuigen, ben ik vanmiddag hiernaartoe gekomen. Dat is wel leuk, met zoveel kinderen.” Hij doet vrijdag mee met de wedstrijd, die ook bij het Tagbos is. Hij verheugt zich daarbij op de prijzen die dan te winnen zijn.

Woensdagmiddag wilde het vissen niet echt vlotten. Er kwamen weinig diertjes uit het water. Één vissertje pakte er daarom maar een boekje bij: “Hierin kan ik zien welke vissen er allemaal te vangen zijn met deze hengel.” Als ze niet uit het water komen, dan maar uit het boekje…

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500